Berta Sándor

Két új chipgyárat épít Arizonában az Intel

A társaság bővíteni akarja a gyártási kapacitását.

Pat Gelsinger, az Intel új vezérigazgatója átfogó befektetéseket jelentett be a saját chipgyártással kapcsolatban. A cél az, hogy a társaság erősítse az amerikai egyesült államokbeli és európai létesítményei gyártási kapacitásai, emellett más megrendelőknek is gyártanának chipeket. A tervek alapján az Intel Arizonában épít fel két új üzemet 20 milliárd amerikai dollárért.

Gelsinger elmondta, hogy szeretnék a vállalatot egy olyan vezető chipgyártóvá tenni, amely nem csupán a saját részére, hanem más megrendelőknek is készít termékeket. A menedzser az Intel Unleashed rendezvény keretében közölte, hogy a 7 nanométeres gyártási eljárással kapcsolatos problémákat sikerült megoldaniuk. Mindez lehetővé teszi, hogy a januári pénzügyi előrejelzésüket ne csupán meg tudják valósítani, hanem akár még túl is szárnyalják.

Gelsinger hozzátette, hogy visszatérnek Gordon Moore, Bob Noyce és Andy Grove alapítók szellemiségéhez és cégkultúrájához, s szabadjára engedik a legendás Intel innovációs gépet. Az új stratégia keretében szeretnének minden piaci szegmensben, amelyben jelen vannak vezetővé válni. Ezenkívül az összes céljukat hibamentesen meg akarják valósítani és szenvedéllyel, valamint bátorsággal új innovációkat elérhetővé tenni.

Az Intel úgy becsülte, hogy a chipgyártás 2025-re már évente 100 milliárd dollár volumenű lesz. A saját gyártási kapacitása mellett a távlati cél az is, hogy a cég kiépítse az együttműködést az olyan piaci szereplőkkel, mint a GlobalFoundries, a Samsung, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) és a United Microelectronics Corporation (UMC).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • VolJin #9
  5 nm-em gyártanak a többiek, és tervezik a 3-ra, 2-re az átállást.
  Az Intel meg 10-em gyárt, és építi a 7 nm-es üzemet...

  Amúgy meg verd ki a faszod, az engem is megnyugtatott mindig!
 • Agyturbinikusz #8
  Különben te mindig ennyire kedves, jól nevelt, vagy ?
  Főleg ezzel a magas szintű kifejezés móddal, amely még a professzorokra sem jellemző?

  Szoktál te maszturbálni rendesen, vagy csak túl sokat voltál a farok rossz oldalán orális szex közben?
 • Agyturbinikusz #7
  Ezt nem is értem, Arizona egy geológiailag stabil terület, amely gyakorlatilag egy sivatag. Hogy lesz ott árvíz vagy földrengés?????
 • kvp #3
  Most vagy kepesek lesznek 5 ala menni vagy teljesen le fognak maradni a versenyben. Ez kb. olyan mint amikor japan allami penzbol kapott a 3 nagy japan gyarto egy kozos uj lcd gyarat (raadasul a foldrenges es cunami helyreallitasi alapbol), ami jo meg szep, de meg igy is le vannak maradva a versenyben a tobbi azsiai orszaghoz kepest.
 • VolJin #2
  7nm az ma már sok...
 • Sequoyah #1
  Meg csak most kezdik a 7 nanometert, amikor masok mar 5-nel jarnak?