Franczy

Bill Gates és a Nobel békedíj

[ZDNET] A napokban a neten bolyongva egy érdekes cikkre lettem figyelmes. David Coursey, az egyik nagyobb website szerkesztője szerint elképzelhető, hogy a szoftveróriás Microsoft cég első embere, vagyis Bill Gates a jövőben akár Nobel békedíjra is esélyes lehet. Most röviden tekintsük át, hogy miről is van szó!

"Az a Bill Gates akit mi ma ismerünk, az nem az a Bill Gates, akire gyermekeink és unokáink emlékezni fognak majd, az általa hátrahagyott szellemi örökségnek pedig csak elenyésző részében szerepel majd a számítástechnika. Amennyiben száz évet ugorhatnánk előre az időben, akkor Bill Gates már úgy élne az emberek emlékezetében, mint egy ember, aki az emberiség életét valamivel jobbá tudta tenni.

Szerintem a most életének közepén járó Bill Gates egy napon majd büszkén fogja átvenni a méltán kiérdemelt Nobel békedíjat, és azon sem nagyon lepődnék meg, ha később pedig már a róla elnevezett "Gates díjat" adományoznák oda a következő generációik kiemelkedő egyéniségeinek.

Mondom mindezt azért, mert a napokban olvastam a Wall Street Journalban egy rövid, de velős interjút, melyet Bill Gates-szel készítettek, és amelyben Bill az ő jövővel kapcsolatos vízióiról esett szó. Elmondta, hogy milyen fontosnak tartja a mezőgazdaság, az oktatás és az egészségügy világszintű fejlesztését, és hogy egy olyan világban szeretne majd egyszer élni, ahol egy afrikai kisgyermek halála ugyanolyan "fontos" lenne az emberiség számára, mint egy amerikai gyermek halála.

Az elkövetkező huszonöt évben a számítógép és az internet egyre többet veszít majd a most tapasztalható óriási érdekességéből, hiszen addigra már a mai technológiák és azok utódai is teljesen megszokott hétköznapi dolgoknak fognak számítani. Bill Gates is sejti ezt, és ezért már különböző lépéseket is tett annak érdekében, hogy ne ragadjon le a számítástechnika sivár világában.

Gates visszalépett a Microsoft frontvonalából, jelenleg már Steve Ballmer a cég igazgatója. A jövőben nagy valószínűséggel óriási vagyonát és alapítványát fogja felhasználni annak érdekében, hogy nagymértékű támogatást nyújthasson a különböző biotechnológiai és orvosi kutatások számára. Száz év múlva lehet, hogy Bill Gates-re az emberek már, mint egy Nobel díjas, emberbarát, üzletemberre emlékeznek majd vissza." - áll Coursey jegyzetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • izb #45
    Gyerekek!Itt mindenki tok hulye?Bill papa egy dologert adta a lovettat!Hogy Mindenki rola beszeljen!Soros is adakozik,de nzd meg kinek!Ha megnezted akkor vonj parhuzamot a ket ember kozott,es meglatod hogy mirol beszelek!Az adomanyozast ev vegen leirhatod az adodbol!Vagyis csokkenti az ado alapodat!Igy mar ertheto ha Bill bacsi egyfolytaban adakozik!Is ti a por nep meg be is doltok neki!Gratulalok!!!Csak igy tovabb!
  • Szepi #37
    Az a tény, hogy a W95 és utódai nem teljesen stabilak, még nem jelenti azt, hogy visszavetette volna számtechet! A W95-t lehet nem szeretni (én se rajongok érte), de éppen ellenkezöleg, a Win nagyon sokat "tett" a fent említett tudományért. (Gondolok itt elsösorban az egyes szabványok elterjesztésére, meg Internet. Tudom, hogy a Win nélkül is megtörtént volna minden, csak lassabban). Ahhoz meg, hogy Billie mire költi a pénzét, senkinek semmi köze, de ha adakozik, annak meg örülni kéne...bár azt nem tudom, jár-e ezért a Nobel...
    Ja, és nem vagyok azonos az elöttem szólóval
  • BadKarmaBoy #34
    Arra viszont nem gondol senki hogy a vindoz nevu instabil valamivel visszavetette a szamitastechnologiat jopar evvel. De konyorgom, legalabb jol mukodne az a program!!!
  • Bith #33
    Hogy kaphatna valaki Béke Nobel Díj-at, aki háborút és gyűlöletet szít?
  • Zro #31
    Bill Gates az adományozó
    2000. július 31. 21:48, Hétfő - Informatika A Bill Gates által alapított Gates alapítvány 40 millió dollárt adományozott egy malária ellenes 5 éves programnak.
    Egy másik : > Bill Gates az AIDS ellen /Informatika/
    Davosban Bill Gates, a szoftveróriás Microsoft cég "nagyfõnöke"
    bejelentette, hogy 100 millió dollárt adományozott egy
    olyan afrikai AIDS vakcina kifejlesztésére, mely akár öt
    éven belül elkészülhet.
    És van egy alapítvány 500 amerikai diáknak ösztöndíj szintén 100 mila. Azért meg kell hagyni szeret adományozni a fiú és nem aprózza el. Ezért egy pirospont Billnek :)