Berta Sándor

Még idén érkezik a Surface Duo

Ennek oka az, hogy az új termék nem függ a Windows X megjelenésétől.

Április közepén vált ismertté, hogy idén nem várhatók a Windows 10X készülékek. Mindez azután derült ki, hogy Panos Panay, a Microsoft Windows operációs rendszerért és eszközökért felelős vezetője arról tájékoztatta a redmondi óriáscég munkatársait, hogy a következő időszakban módosítják a Windows 10 X operációs rendszerrel kapcsolatos prioritásokat. A döntés értelmében már nem lesz elsődleges cél a két képernyővel rendelkező termékek, például a Surface Neo készülék megalkotása, hanem azt szeretnék elérni, hogy a Windows 10X akár "hagyományos" laptopokon is zökkenőmentesen működjön. A változtatások ugyanakkor a Surface Duót és annak megjelenési ütemtervét nem érintik.

Az Android Authority most megerősítette, hogy az új eszköz az idei esztendő végig biztosan meg fog jelenni, már csak amiatt is, mert a fejlesztések a terveknek megfelelően zajlanak. Ugyan a Microsoft hivatalosan még nem erősítette meg az értesülést, de az ugyanabból a forrásból származik, mint amelynek áprilisban a Surface Neo elhalasztásáról szóló információ kiszivárogtatása is köszönhető volt.

A Surface Deo - a Surface Neóval ellentétben - az Android operációs rendszert alkalmazza majd, ezért a működése szempontjából nem függ a Windows 10X fejlesztésétől és megjelenésétől. A hivatalos hardverspecifikációi sem ismertek, a sajtóeseményen bemutatott termék a Qualcomm Snapdragon 855 típusú processzorra épült, míg az operációs rendszere az Android 9 Pie volt. Panos Panay akkor egyébként azt mondta, hogy a Surface Duo egyesíti magában a Microsoft és a Google legjobb dolgait azért, hogy egy olyan egyedi készüléket hozzon létre, amely minden más eszköztől különbözik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KisKZ #1
    "...Surface Deo..."
    Hybrid? Esetleg stick?