Gyurkity Péter

Kiszivárgott a HTC Desire 12

A gyártó egy olcsóbb megoldással is készül az új zászlóshajó mellett.

A HTC háza tájáról többnyire negatív hírek érkeznek, legutóbb pedig arról számolhattunk be, hogy a Google megszerezte a telefonos részleg mérnökeinek jó részét. Most egy új készülék részletei szivárogtak ki a világhálón, ebből lehet némi képünk a menetrendről.

Eddig mindössze annyit tudtunk, hogy a csúcskategóriában a HTC U12 okostelefon piacra dobásán dolgoznak, ez lenne a tajvani cég idei zászlóshajója. A napokban azonban egy másik változat hardveres specifikációjának egy része is felbukkant az interneten, ebből pedig arra következtethetünk, hogy belátható időn belül egy olcsóbb megoldás is megjelenik, mégpedig a Desire 12 néven. Ez persze egy jóval szerényebb típus lenne, a kereskedelmi forgalomba szánt dobozon feltüntetett listát, pontosabban az ezt nekünk megmutató képet megosztó portál szerint ugyanis egy 5,5 hüvelykes kijelzőre számíthatunk, amelyhez a 18:9-es képarány, valamint a 720 x 1440 pixel felbontás társul majd.

A teljesítményért egy MediaTek chip felelne, amelynek négy magját ezúttal 3 GB memória és egy alapesetben 32 GB-os belső tároló szolgálná ki. A hátoldalon egy 12 megapixeles kamerát helyeznének el, az előlapon ehhez egy 5 megapixeles példány csatlakozna, ez szintén jól jelzi a középkategóriás jelleget, míg az üzemidőt egy nem túl méretes, ezúttal 2730 mAh-s akkumulátor lesz hivatott biztosítani. A listán emellett megtalálható még a ma már alapnak számító dual-SIM opció, a 4G LTE, valamint a microSD-bővítés lehetősége, amelynek révén akár 2 TB-os kártyával is kibővíthetjük a tárolót.

Azt még nem tudni, hogy a telefon az MWC alatt bemutatkozik majd-e a nagyközönség előtt, de ez már nem lehet messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!