Berta Sándor

A Broadcom megvásárolná a Qualcommot

A világ egyik legnagyobb értékű felvásárlása jöhet létre, ha létrejön a két fél között a megállapodás.

A Bloomberg már a múlt héten pénteken arról számolt be, hogy a Broadcom felvásárolhatja a Qualcommot, majd a CNBC is hasonló forgatókönyvet vázolt fel. Később a Bloomberg megerősítette a hírt.

A kiszivárgott információk alapján a Broadcom 70 dollárt kínál egy Qualcomm-részvényért, így a teljes vételár 103 milliárd dollárt tenne ki. Mind a Bloomberg, mind a CNBC közelebbről meg nem nevezett olyan bennfentesekre hivatkozott, akik tisztában voltak a tranzakció részleteivel.

A Broadcom hivatalos bejelentést tett, mely szerint valóban 70 dollárt kínálnak a Qualcomm-részvényekért, az összegből 60 dollárt készpénzben, míg 10 dollárt Broadcom-részvényben. A teljes üzlet 130 milliárd dolláros lehet, mert magában foglalja az NXP átvételéből fakadó 25 milliárd dolláros adósságot is. A gyártó tavaly októberben vette meg 47 milliárd dollárért az NXP Semiconductors céget.

A Qualcomm megerősítette az ajánlat beérkezését és jelezte, hogy a vállalat vezetői, pénzügyi tanácsadói és jogászai meg fogják vizsgálni azt. A vállalat csak azután kommentálja majd nyilvánosan a Broadcom ajánlatát, hogy ez a belső vizsgálat lezárult. A Qualcomm az okostelefon- és a táblagéppiac egyik legnagyobb chipbeszállítójának számít, emellett a társaság telefonokhoz készít processzorokat és a különböző technológiákhoz kapcsolódó szabadalmi licencekkel is komoly összegeket keres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!