Berta Sándor

Nem csupán a gazdagoknak készít termékeket az Apple

Minderről Tim Cook, a konszern vezérigazgatója beszélt.

A menedzser a Fortune amerikai gazdasági magazinnak elmondta, hogy pozitív értelemben akarják megváltoztatni a világot. Ez pedig azokon a termékeken keresztül történik, amelyeken a nyereségük nem is olyan nagy, mint amilyennek tűnik. Az Apple vezérigazgatója gyakorlatilag cáfolta, hogy az üzleti stratégiájuk csak azon alapulna, hogy csúcskategóriás termékeket gyártson és áruljon prémiumárakon, magas nyereség mellett.

Cook kifejtette, hogy ha megnézi valaki a termékpalettájukat, akkor láthatja, hogy ma már egy iPad készüléket 300 dollárért meg lehet vásárolni. Egy iPhone készülék pedig, függően attól, hogy valaki melyiket választja ki, szintén ebbe az árkategóriába tartozik. Éppen ezért ezek a termékek nem a gazdagoknak készültek. A menedzser cáfolta azt is, hogy nagy nyereséggel dolgoznának. Rámutatott, hogy sok cég dolgozik sokkal nagyobb nyereségkulcs alkalmazásával. Ők megpróbálják a legjobb termékeket elkészíteni. Ezeket a készülékeket olyan eszközöknek tekintik, amelyekkel jobbá tehető a világ és amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek olyasmiket tegyenek meg, amiket egyébként nem tudnának megtenni. Ezek egyaránt lehetnek kreatív- vagy oktatási dolgok, illetve játékok.

Az Apple első embere végül kitért a szerepvállalásukra az egészségügy területén. Ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy továbbra is be akarnak fektetni az ágazatba, de részleteket nem akart elárulni. Azt viszont kiemelte, hogy ez egy nagy terület lesz a társaság jövőjében, de a projektek egy részének egyáltalán nem a nyereségszerzés a célja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #14
    Ember! Annak pont az a lényege, hogy kicsi!
  • M2 #13
    "Az új szifon messze nem a legerősebb teló a piacon"

    Dehogynem! Ráadásul mostanra kizárólag 64 bites szoftverekkel, az OS és minden App optimalizált. A jelenleg leggyorsabb proci, a leggyorsabb RAM, a legerősebb 3D és a leggyorsabb háttértár.
    Ezek fényében vicces mekkora blődséget ideírtál.
  • Danecay #12
    Az egész világon Magyarországon lesz a legdrágább az új iPhone X

    Nem baj, sokan még a kaján is spórolni fognak csakhogy megvehessék.
  • mortep #11
    NEM csak nálunk ennyire meghökkentő, hanem akár az USAban is. https://www.boredpanda.com/funny-reactions-to-iphone-x-memes/
  • bakkerman #10
    6S árát érdemes nézni mostmár folyamatosan mert esni fog,jönnek a készletkisöprések,jó kondiciókkal simán kilehet majd hozni. Egyébként az SE lehet kicsinek tunik,de ha az ember nem akar rajta filmet nézni meg táblázatokat kezelni akkor szinte egy tökéletes telefon,villámgyors,ergonómikus...kicsi a bors de erős :D Nekem ez az első szifonom de telefont ennyire még nem imádtam mint ezt a kis cuccot,pedig végigjártam mindent android vonalon (Sony,Samu,LG),különböző méretekben,de ez a 4" inch a legjobb nálam
  • SanMaster #9
    Bruhhahhahhaaaa! Megnéztem a telefon kínálatukat, az iPhone SE, amit meg tudnák venni 4 colos a kijelzője. 4... Elmehetnek a picsányi telefonukkal a picsába! :D Az összes többi horror drága. Az iPhone 6s a legsittesebb helyen 129 000 Ft... Erről ennyit.
  • NEXUS6 #8
    Ha a konstrukciót nézzük, akkor ilyen nálunk is van. Csak ugye a szolgáltatás, amit veszel az olyan simán 20 ezer Ft részletfizetés esetén, hogy csak nézel. Gyak a semmire.
  • bakkerman #7
    csak nálunk ennyire meghökkentő ez a 430 ezer,mert mi még veszünk függetlenül,vagy kártyásan telefont,és akkor igen,baromi sok pénz a 430 ezer. Amerikában (ami a fő piaca a szifonoknak) nem szarakodnak kártyás vétellel,meg független vétellel,bemegy az átlag emberke a 26 szolgáltató egyikébe,lerak 300-400 dollárt,aztán a maradékot kicsengeti a havidijba beépitve,cserébe kap 3-4 GB netet,korlátlan beszélgetést.Aprópénz. És van egy Iphone X-e. De behelyettesithetjük Galaxy S8-ra is,mindegy. Csak nálunk luxus cikkek ezek a csucskategoriás telefonok.
  • NEXUS6 #6
    Egy Samu galaxy J3 35 e Ft, a kábé azonos technika szinten levő IP SE meg 90 a legolcsóbb helyeken. És ugye még nem is csak kínai oridzsi Dzsunka & co. termékkel hasonlítjuk össze, mert az 20 körül jön.
    Ez tehát tényleg igaz:
    "Az Apple vezérigazgatója gyakorlatilag cáfolta, hogy az üzleti stratégiájuk csak azon alapulna, hogy csúcskategóriás termékeket gyártson és áruljon prémiumárakon, magas nyereség mellett."
    Mert elektronikai hulladékot is árul riszájkling után (az SE koncepciója gyak tényleg ez!) aranyárban, csak hogy a szegények se maradjanak ki.
  • mortep #5
    ...hanem mindenkinek, akinek pénze van :)