Gyurkity Péter

Száguld az Apple, megugrott a bevétel

A cég pedig a hírek szerint jövőre az 5G tesztjét is megkezdené.

Az Apple augusztus első napján tette közzé a harmadik pénzügyi negyedév fontosabb adatait, amelyből kiderült, hogy a vártnak megfelelően, igencsak jól teljesítettek. A három hónapos időszak alatt még több okostelefont adtak el, emellett azonban a szolgáltatások területén is szembeszökő volt a növekedés üteme.

A részletes jelentésből megtudhatjuk, hogy a bevételek a 45 milliárd dollárt is meghaladták, ami már önmagában hatalmas szám. Ez ráadásul az egy évvel korábbi időszakhoz képest 7 százalékos növekedést jelentett, vagyis lassulásról szó sincs – ez azért lehet némileg meglepő, mert a felhasználók jó része is az őszi bemutatóra vár, tehát sokan nem akarnak az utolsó pillanatokban új készüléket vásárolni. A befolyt pénz nagy része természetesen az iPhone termékek vonaláról származik, az okostelefonok a teljes mennyiség 54 százalékát szállították, ezen készülékekből ugyanis több mint 41 millió darab kelt el. Az iPad táblákból csaknem 11,5 millió példányt adtak el, ez 15 százalékos bővülést jelent, bár a bevétel itt csak 2 százalékkal volt jobb – ez megközelítette az 5 milliárd dollárt.

A Mac számítógépekből 4,2 millió darabot értékesítettek, ez mindössze 1 százalékos bővülést jelent, bár a bevétel 7 százalékkal ugrott meg, csaknem elérve az 5,6 milliárd dollárt. A szolgáltatások azonban még ennél is sokkal gyorsabban erősödnek, hiszen itt 22 százalékos növekedést regisztráltak, a bevétel pedig 7,2 milliárd dollárt fölé ugrott, miközben az „egyéb” termékeknél 23 százalékos bővülésről beszélhetünk. A soron következő jelentésben még nagyobb, 49 és 52 milliárd dollár közötti bevételre számíthatunk, ezt pedig az utolsó idei időszakban nyilván még tovább javítja majd az új készülékek sora.

Egyes jelentések szerint a cég megkapta az engedélyt az 5G tesztelésére, ez pedig valamikor a jövő év elején, a 28 és 39 GHz közötti tartományban indul el. Tekintettel a meglévő készülékek nagy számára, ennek jelentőségét senki nem tagadhatja le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!