Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC U11

A két eltérő vonalat egyesítő telefon erős hardverrel és egy új funkcióval jelenik meg.

A tovább küszködő tajvani gyártó soron következő okostelefonjáról már több alkalommal írtunk, most azonban végre sor került a hivatalos bemutatóra. Ennek során gyakorlatilag a korábbi kiszivárogtatásokat igazoló részleteket ismerhettünk meg, de így is érdemes végigfutni a teljes listán.

A HTC U11 - nevének megfelelően – mintha valóban a korábbi zászlóshajót (HTC 10) és az új U-sorozat példányait egyesítené. Az IP67-minősítéssel ellátott telefon egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, ehhez az 1440p felbontás, a Snapdragon 835 chip, 4 vagy 6 GB RAM, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, egy hátoldali 12 megapixeles Dual Pixel kamera (OIS, f/1.7), annak 16 megapixeles előlapi társa, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A fizikai méret 153,9 x 75,9 x 7,9 mm, a súly 169 gramm, a szoftveres oldalon pedig az Android 7.1 Nougat dolgozik, a vártnak megfelelően.

Megjelenik itt a készülék szélein az Edge Sense funkció, amely nyomásérzékelőkre támaszkodva értelmezi a szorítást, amelyhez egyedi utasításokat rendelhetünk – attól függően, hogy milyen hosszan, mely alkalmazás futtatása közben (és mely határérték felett) szorítjuk meg a telefont, maga a pozíció sajnos itt még nem jön számításba. A Hi-Res DAC, valamint a BoomSound Hi-Fi ezúttal is megtalálható a listán, a hangszórók azonban nem az előlapon kaptak helyet, miközben a hagyományos 3,5 mm-es jack dugót az új USB Type-C váltotta fel. Ehhez négy mikrofon társul, amely a cég szerint „3D Audio” rögzítést tesz lehetővé, ehhez pedig a saját logóval ellátott USonic fülhallgatókat ajánlják.

A telefon már előrendelhető, kiszállítása júniusban indul meg, a hivatalos ár Európában 750 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!