Gyurkity Péter

Európában is befutott a Moto M

Mégpedig a közvetlen szomszédban, de hazánk is gyorsan sorra kerül.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Lenovo a számára hazai piacon és az Egyesült Arab Emirátusokban már piacra dobta az új Moto M okostelefont, most azonban Közép-Európa is sorra került, hiszen Szlovákiában már be is mutatták a készüléket. A szoftveres frissítésről is gondoskodnak, így itt is jön a Nougat.

Egy rövidebb videóban látható a szlovákiai bemutató, amelynek során a hivatalos kereskedelmi árat is megtudhattuk. Eszerint a Moto M odaát 279 eurót kóstál, vagyis ezt sikerült tűrhető szinten tartani, bár a ma már jól ismertnek számító kínai szereplők ennél általában alacsonyabb áron dobják piacra számos eltérő megoldásukat. A telefon mindenesetre változatlan hardverrel érkezik, vagyis marad az 5,5 hüvelykes 2.5D-kijelző, az 1080p felbontás, a 2,2 GHz-en futó nyolcmagos MediaTek Helio P15 chip, a 3 vagy 4 GB memória, a 32 vagy 64 GB-os tároló, a microSD-bővítés lehetősége, valamint a 3050 mAh-s akkumulátor, amely minden bizonnyal megfelelő üzemidőt biztosít majd.

A képkészítés terén egy 16 megapixeles hátoldali kamerára, valamint annak 8 megapixeles előlapi társára támaszkodhatunk, ehhez PDAF és dual-tone LED Flash csatlakozik, legalábbis a hátlapi példány esetében. Néhány nappal korábban az is kiszivárgott, hogy az alapesetben a készüléken lévő Android 6.0.1 Marshmallow is frissülni fog, mégpedig a közeljövőben, bár a 7.0 Nougat érkezésével kapcsolatban konkrét időpontot még nem ismerünk. Mindenképpen jó hír azonban, hogy a „tiszta” Android is a legújabb verziót kínálja majd nekünk, az USB Type-C csatlakozó pedig a különböző kiegészítők kezeléséről gondoskodik.

Ahogy említettük, a magyar rajt már nincs messze, ez várhatóan a napokban bekövetkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!