Gyurkity Péter

Kiegészítőkkel jön a Moto Z és a Moto Z Force

A cég erős mágnesekkel és új hardverrel látja el a két telefont.

A Moto Z idei változatának várható megjelenéséről már többször olvashattunk, a Motorola telefonos részlege (immár a Lenovo tulajdonában) pedig most kerített sort a hivatalos bemutatóra. Ennek során kiderült, hogy mindkét típus esetében nagymértékben támaszkodnak a moduláris felépítésre.

Az új varázsszó a MotoMods, amelynek révén mindkét új jövevényhez számos egyéb hátlapi kiegészítő társul. A jelenlegi választékban helyet kapott egy erősebb hangszóró, egy második akkumulátor, egy nagy kijelzőket is támogató projektor, valamint egy egyedi dizájnt megvalósító hátlap, így a külsőt is viszonylag könnyen módosíthatjuk. Az idei Moto Z mindössze 5,19 mm vastag, innen már hiányzik a szokásos 3,5 mm-es jack csatlakozó, van viszont USB Type-C, amit egy 5,5 hüvelykes kijelző, QHD-felbontás, a Snapdragon 820 chip, 4 GB RAM, egy 32 vagy 64 GB-os tároló, microSD, egy 13 és egy 5 megapixeles kamera, egy 2600 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 6.0.1 Marshmallow egészít ki.


A Moto Z Force ehhez képest erősebb, nagyobb védelmet nyújtó érintőképernyőt (ShatterShield), egy nagyobb, immár 3500 mAh-s akkumulátort, 6,99 mm-es vastagságot, illetve a hátlapból kiemelkedő kameramodult kínál. A kijelző alatt egy ujjlenyomat-olvasó helyezkedik el, a fém keret jobb oldalán három fizikai gomb található, a 3,5 mm-es jack itt is hiányzik (ez azonban egy Type-C átalakító révén megoldható), a hátoldali MotoMods modulok pedig természetesen itt is alkalmazhatók. A hátoldali kamera egy 21 megapixeles példány, ez lézeres autófókusszal egészült ki, a Lenovo pedig 40 órás üzemidőt ígér.


Európában mindkét telefon szeptemberben jelenik majd meg, az árak egyelőre nem ismertek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!