Gyurkity Péter

Érkezőben a Moto M

A Lenovo erre a típusra is Microsoft alkalmazásokat rak, egyedi kezelőfelülettel.

Még augusztus végén számoltunk be a hírről, miszerint a kínai Lenovo a Microsoft egyes alkalmazásait telepíti saját okostelefonjaira, ezen együttműködés részeként pedig – többek között – a Skype és az Office csomag is felbukkan majd az új típusokon. Most a Moto M esetében is hasonló megoldást alkalmaznak, bár itt két eltérő változatra számíthatunk.

Egyelőre külső forrásoktól futnak be az újabb és újabb részletek, tekintettel arra, hogy a hivatalos bemutatóig még néhány napot kell várni. Láthattunk azonban itt már AnTuTu-benchmarkot, illetve egy teljesnek szánt kiszivárogtatást is, ami viszont arra utal, hogy szinte már minden fontosabb részletet megismertünk, nem sok újdonság maradt tehát a bemutatóra. A Moto M eszerint a Mediatek Helio P10 (MT6755) chipre épül, amelyet az 1080p felbontás, 4 GB RAM, egy 32 GB-os tároló, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor egészítene ki. A hátoldalon egy 16 megapixeles, az előlapon egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, a szoftveres oldalon pedig az Android 6.0 futna, legalábbis a megjelenés pillanatában.

A hátoldalon egy ujjlenyomat-olvasót is elhelyeznek, amely már szinte univerzális megoldásnak számít, itt azonban több kisebb meglepetés éri a felhasználókat, ami a Lenovo által követett stratégia eredménye. Egyrészt az Android esetében nem az alapértelmezett felület, hanem a cég saját OneUI kezelőfelülete jelenik meg, itt pedig elérhetők lesznek a már említett Microsoft szoftverek is, amelyek a kínai piacra szánt változaton mindenképpen felbukkannak majd – arról nem szól a fáma, hogy a másik példány esetében miként járnak el.

A hivatalos bemutató november 8-án esedékes, ekkor remélhetőleg minden megmaradt kérdésre választ kapunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!