Gyurkity Péter

Fokozatos lesz az Apple OLED-es váltása

Erre számítanak az elemzők, szerintük a kínálat csak 2018-ra válik egységessé.

Már az év első felében felmerült, hogy az Apple OLED-kijelzőkre váltana, a kezdeti pletykák után azonban gyorsan kiderült, hogy ez idén még nem következik be. Jövőre legalább egy új jövevény esetében alkalmaznák a technológiát, ez azonban csak 2018-ra áll majd rendelkezésre megfelelő mennyiségben.

A Wall Street Journal számolt be a napokban arról, hogy a váltáshoz szükséges OLED-panelek még jövőre sem készülnek el a kívánt mennyiségben, az Apple tehát valószínűleg ezért marad a vegyes kínálat mellett. Ahogy arról mi is írtunk, a többnyire megbízható forrásnak számító elemzők (így például Ming-Chi Kuo) arra számít, hogy 2017 őszén a három eltérő modellből csak egy támaszkodik majd ilyen érintőképernyőre, amely élesebb képet, jobb kontrasztot, valamint jó esetben hosszabb üzemidőt biztosít majd. A korlátozott utánpótlás nem teszi lehetővé, hogy mindegyik változatot ilyen alapokra helyezzék, ez azonban 2018-ban már megvalósulhat.

Többek között a korlátozott darabszámnak köszönhető, hogy addig a Samsung Display maradhat az elsődleges beszállító, a komoly riválisok, így például az LG Display, a Japan Display, valamint a Sharp, azonban már szintén készülnek a váltásra, amely másfél-két éven belül hozhatja el számukra az áhított megállapodást. Ezen riválisok közül a Sharp emelkedhet majd ki, már csak azért is, mert immár a Foxconn tulajdonában vannak, ez utóbbi cég pedig hosszú múltra tekinthet vissza az iPhone és iPad termékek összeszerelésében.

Jövőre tehát az egyik új iPhone már fizikai gomb nélkül, a kijelzőbe integrált Touch ID ujjlenyomat-olvasóval jelenhet meg, üveg burkolattal. Hogy ez pontosan miként fest majd, azt várhatóan 2017 első felében tudhatjuk meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #1
    Csodálkoztam is, hogy mind az egy darab (max 2) évente kiadott telefonnal hogyan fognak fokozatosan átállni. :D