Gyurkity Péter

10 prototípuson dolgozik az Apple

Ezek közül csak egy jönne hajlított OLED-kijelzővel, nagy sikert várnak.

Az iPhone 8 kapcsán többször írtunk már arról, hogy az Apple komoly változtatásokra készül, ezek között pedig az OLED-technológia alkalmazása, a hajlított kijelző, valamint számos további újítás is helyet kapna a listán, bár ezek jó része az idei évről csúszott át 2017-re. Most további részletek futottak be, így némileg tisztul a kép.

A Wall Street Journal saját forrásra hivatkozva állítja, hogy az Apple nem kevesebb, mint 10 különböző prototípus közül válogathat, ezek közül pedig csak az egyik példány vonultat fel hajlított kijelzőt. Nem teljesen biztos, hogy végül erre esik majd a választás, de az OLED-panelek alkalmazása már jóval valószínűbb, hiszen Tim Cook cége állítólag azt kérte beszállítóitól, hogy biztosítsanak számukra olyan vékony OLED-paneleket, amelyek jobb felbontást garantálnak, mint amit a Samsung megoldásai esetében láthattunk.

Ez további kérdéseket vet fel, hiszen a dél-koreai rivális zászlóshajóin már teljesen univerzálisnak számít a Quad HD felbontás, nem egészen világos tehát, hogy az Apple mit is akar – talán a 4K meghonosítását? Az már szintén korábban napvilágot látott, hogy egyszerre három eltérő változat is bemutatkozna a nagyközönség előtt, miközben egyes elemzők szerint a cég március és szeptember között 120-150 millió példányt gyártatna le partnereivel. A kijelző esetében egyébként egyik beszállítójuk éppen a Samsung lenne, amely leányvállalatain keresztül eddig is betöltött ilyen szerepet.

A kisebb, 4,7 hüvelykes kijelzővel ellátott iPhone 8 még a vezetéknélküli töltést is támogatná, bár ezzel kapcsolatban csak jóval később kapunk majd egyértelmű beszámolókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    A 4K-t csodálnám. Kizárólag akkor van értelme, ha VR rendszert szeretnél használni. Az Apple pedig ilyenen tudtommal nem dolgozik.