Berta Sándor

12 000 embert küld el az Intel

Beigazolódott a korábbi sajtóértesülés, a PC-piac hanyatlása miatt kénytelenek átszervezésbe fogni.

Az amerikai óriáscég bejelentette, "átszervezésbe fog azért, hogy elősegítse a vállalat átalakulását". Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy 2017 közepéig összesen 12 000 dolgozótól válnak meg, mely a teljes létszám 11 százaléka. Az elbocsátások részét képezik annak a tervnek, amelynek keretében az Intel személyi számítógépekre koncentráló vállalatból egy olyan társasággá válik, amely a jövőben a felhőszolgáltatásokra és a több milliárd okos és összekötött számítástechnikai eszközre összpontosít. Az átszervezés ezt a folyamatot gyorsíthatja fel.

A leépítések 1,2 milliárd dollárba kerülnek majd, ez a költség a második negyedév eredményeit fogja megterhelni. Ugyanakkor a konszern e lépésnek köszönhetően az idén 750 millió dollárt, míg 2017 közepétől évente 1,4 milliárd dollárt tud majd megtakarítani. Az érintett munkatársakat a következő 60 napon belül tájékoztatja a menedzsment.

Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója azt írta, hogy a döntés nem volt könnyű számára, mert azokat a kollégáit érinti, akik fontos szerepet játszottak a gyártó sikereiben. A cél, hogy biztosítani tudják az Intel hosszú távú jövőjét és a vállalat vezető szolgáltató legyen az okos, összekötött világban.

Az elbocsátások híre már néhány nappal ezelőtt kiszivárgott, oka elsősorban a PC-piac nehéz helyzete, és hogy a vállalat egyszerűen képtelen rákapcsolódni a mobil eszközök száguldó vonatára. A tervezett intézkedés minden telephelyet, kirendeltséget és területet érinteni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #2
    Nem tudom mi a baj azzal, hogy 12000 ember kereshet egy olyan helyet, ahol meg tudnak elni, es az Intelnel maradottak is meg tudnak elni.
    Masik lehetoseg, hogy mindenki marad, aztan amikor az Intel csodbe megy, akkor mindenki kereshet uj helyet.
  • atyef #1
    A "kapitalizmus" gyönyörű kulcsmondata:
    "Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója azt írta, hogy a döntés nem volt könnyű számára, mert azokat a kollégáit érinti, akik fontos szerepet játszottak a gyártó sikereiben. A cél, hogy biztosítani tudják az Intel hosszú távú jövőjét"
    ---------------------------------------------------------------------
    Magyarra fordítva, a cél: "hogy biztosítani tudják az Intel TULAJDONOSOK hosszú távú jövőjét"