Berta Sándor

Izraeli startupot vesz az Intel

A vállalkozás új videotechnikát fejlesztett ki a sportközvetítésekhez.

Az Intel megvásárolja a Replay Technologies nevű vállalatot. A vételárat egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a Globes izraeli híroldal szerint az összeg 175 millió dollár. Wendell Brooks, az óriáscég alelnöke közölte, hogy a két fél már 2013 óta együttműködik azért, hogy az interaktív videotartalmakat optimalizálják az Intel platformjain való működésre, a felvásárlás pedig a következő természetes lépés volt a kapcsolatban.

Ugyanakkor a folyamat koránt sem volt zökkenőmentes, mert a Globes szerint a tárgyalások 6 hónapon át tartottak. A startup még a múlt héten is finanszírozási kört hirdetett, amelynek köszönhetően 13,5 millió dolláros további tőkére tett szert, a főbefektető a Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP) volt. A Replay Technologies összesen 27 millió dollár új tőkéhez jutott. További befektetők voltak Mark Cuban, a Dallas Mavericks kosárlabdacsapat tulajdonosa; a Samsung Ventures és a OurCrowd.

A Replay Technologies központja Ramat Hahayil, ami Tel-Aviv IT-kerülete, emellett kirendeltségeik vannak Dallasban és Newarkban. A napjainkban körülbelül 100 embert foglalkoztató vállalkozást 2011-ben alapította Oren Yogev, Mateo Shapira és Aviv Shapira. A kifejlesztett technikák között van a Free Dimensional Video vagy FreeD, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mozgóképeket több szögből is láthassák. A vállalat kutatási területe kiterjed a virtuális és a kiterjesztett valóságra is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!