Gyurkity Péter

Kiszivárgott a HTC One E9

A HTC egy további készüléken dolgozik, amely azonban nem a M9 lecsupaszított változata.

Alig néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a HTC az One M9 után nem sokkal egy második példányt is piacra dobna, ezúttal M9 Plus néven. Az elnevezés természetesen egy némileg nagyobb kijelzőt és eltérő hardvert takar, ám nagyon úgy tűnik, hogy itt sem állnak meg és már készülnek az E8 frissítésével is.

A kínai TENAA szabályozó hivatal internetes oldalán bukkant fel az új változat, amelynek fontosabb jellemzőit ennek köszönhetően már most, minden egyéb kiszivárogtatás előtt megismerhetjük. A listán egy 5,5 hüvelykes érintőképernyő szerepel, amely tehát – amennyiben hihetünk a korábbi hírnek – méretét tekintve még az M9 Plus-t is lepipálja, ám a támogatott felbontással sem lesz különösebb gondunk, hiszen ez ismét Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel lenne. Ehhez egy MediaTek MT6795 chip társulna, amely nyolc maggal, a 64 bites architektúrával, valamint 2 GHz-es órajellel állna rendelkezésünkre, 3 GB RAM társaságában.

A belső tároló mérete alapesetben 32 GB, ezt microSD kártya révén tovább bővíthetnénk, de a megszokott BoomSound hangszórók sem hiányoznak majd az előlapról. Ami a kamerákat illeti, a hátoldalon ezúttal egy 20 megapixeles példány kapna helyet, ezt pedig elől a telefon pontos típusától függően egy 13 megapixeles, illetve egy 4 megapixeles UltraPixel kamera egészítené ki. Ezek alapján elmondható, hogy az E8-cal ellentétben nem egyszerűen a zászlóshajó lecsupaszításáról van szó, hanem egy komoly ajánlatról, amelyet kifejezetten a vastagabb pénztárcával rendelkezőknek szánnak.

Azt még nem tudni, hogy az E9 pontosan mikor, milyen sorrendben és milyen áron jelenne meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)