Berta Sándor

Itt a notebook-gyilkos tablet, a Surface Pro 3

Hatalmas, 12 collos tabletről van szó, igény szerint bikaerős processzorral és hatalmas tárhellyel. Akár a notebookokat is képes kiváltani.

A Surface Pro 3 12 hüvelykes ClearType Full HD Plus érintőképernyőt kapott, aminek a felbontása 2160 x 1440 képpont, a képaránya 3:2, s a Microsoft bejelentése szerint munkához, illetve kikapcsolódáshoz egyaránt jól használható.


"Annyi ember cipel magával laptopot és tabletet, de valójában egy eszközre vágynak, mely mindenre jó" - nyilatkozta Panos Panay alelnök. "Ez a tablet vékony, könnyű, és gyönyörű készülék, és képes kiváltani a laptopot." A specifikációk szerint valóban így van: a táblagép mérete 292 mm x 201.3 mm x 9.1 mm, a súlya 800 gramm. A gép kávája valamivel vékonyabb lett, a tapipad részt pedig megnövelték. A beépített processzorok Intel Core i3, i5 vagy i7 modellek lehetnek, ezeket egészíti ki a 4 vagy 8 gigabájt RAM és az akár 512 gigabájtos SSD-meghajtó. (Tehát a Microsoft a Surface Pro 3 esetében is kizárólag SSD-meghajtót alkalmaz majd, hagyományos merevlemezeket nem.) Az üzemidő böngészés esetén gyári közlés szerint 9 óra.


Az új táblagépet New Yorkban mutatták be, nyilt konkurensének a MacBook Airt nevezték meg. Adatok szerint azt le is győzi: 6 százalékkal több tartalmat tud megjeleníteni, mint az a nagyobb, 13 collos kijelzőjén, vékonyabb és csöndesebb is. Egy olyan tablet, ami kinézetre, érzésre nagyon laptopszerű, és semmiképp nem célja az iPad legyőzése, vagy versenytárs állítása a távol-keleti gyártók Windowsos gépeivel szemben.


További kiegészítők a titkosítást végző TPM chip, az 5 megapixeles előoldali és a szintén 5 megapixeles hátoldali kamera, a sztereó mikrofonok, illetve a digitális toll és a billentyűzet csatlakoztatására szolgáló port. A Surface Pro 3 operációs rendszere természetesen a Windows 8.1 Pro. Az egyes változatok ára 799 dollártól indul, de maximális kiépítésben akár a 2000-et is elérheti. A dokkolóállomás ára 200, a billentyűzetet is tartalmazó kiegészítő ára 130 dollár, míg a további digitális toll 50, míg a tartalék töltő 80 dollárba kerül. Minden Surface Pro 3 készülékre egy év garancia vonatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • salsoul #11
    Hát igen, ez a tény showstopper.
  • Ender Wiggin #10
    1 év gar? Eléggé öngyilkos vállalkozás bármilyen számtech kütyüt vagy alkatrészt venni 3 évnél rövidebb garanciaidővel...
  • Józsibácsi #9
    Az a nevetséges ebben,hogy ez már notebook, tehát nem gyilkos, hanem legfeljebb konkurencia. A határvonalak egyre inkább elmosódnak a zombi-kütyük közt, amikkel kápráztatják a nyálcsorgató egyre elhülyülő birkatömeget... Maradjunk abban tehát, ami az igazság, hogy ez egy eszköz, amire akár azt is rámondhatom hogy notebook, mint ahogy azt is, hogy tablet... a többi meg parasztvakítás és átlátszó pitiáner biznisz...
  • dyra #8
    Nem értik ezek a piacot egyáltalán. A munkagépet ne keverjük, a home géppel. Az egyiken a saját dolgaim vannak, mindenféle baromságot ráhúzok a netről mert nem érdekel ha elszáll. Szembe a munkás laptopommal, a munkára van belőve, amin nem kísérletezek és nem engedem rá a nagymamát, hogy valami genyát beszedjen. Vagy valami prezentálás közben nem kivánt felugró ablakok okozzanak a közönségben nevető görcsöt. Már a metro felület erőltetése is főbenjáró bűn volt a munkagépekre, ez a koncepció meg eleve bukásra van ítélve. Ne keverjék a két szegmenst.
  • asgh #7
    Az a baj a surface pro-val, hogy az ms még mindig nem érti a tablet koncepciót. A tablet önálló termék kategória, ha árban és teljesítményben felhúzzák egy laptop szintjére, akkor az egy érintőképernyős laptop lesz és abban a szegmensben fog versenyezni. Erre pedig a user azt fogja mondani, hogy inkább vesz egy ultrabookot valamivel olcsóbbért és bevállalja, hogy a billentyűzet a vastagabb és nem az lcd.
  • Sir Quno Jedi #6
    Ezért mondtam, hogy kizárólag az ára kedvező. Nekem is vannak 4TB-os HDD-im, megjelenésükkor vettem őket, még abban a hónapban. DE nem tolnám be egy olyan gépbe őket, aminél minden szempontból hátrányt fognak okozni a tároló kapacitásukon kívül. Lehet kapni akár terás SSD-ket, az való bele.
  • saxus #5
    Cserébe sok adatot lehet rajta tárolni.
  • Sir Quno Jedi #4
    Gratulálok annak, aki szerint hátrány, hogy nem fogad HDD-t. Az a baj a HDD-vel, hogy NEHÉZ és LASSÚ és HANGOS és SOKAT FOGYASZT, nomeg mechanikus. Kizárólag az ára kedvező. Egy 2TB-s 2,5"-es HDD jóval 200gram felett van (nekem is van, tapasztaltam). Ezt még beletúrni ebbe a tablet-szörnybe tényleg igen hasznos lenne. Fantasztikus ötlet, nemigaz?! (not)
  • bakvarnyu #3
    Marha jól néz ki sztem.
  • Papichulo #2
    "Az új táblagépet New Yorkban mutatták be, nyilt konkurensének a MacBook Airt nevezték meg."

    Mennyit valtoznak az idok... regen meg az Apple probalta gyozkodni az embereket, hogy van olyan jo a Mac, mint a PC, most meg mar a Microsoft kenyszerult erre.