Berta Sándor

Már készül a Surface 4 is

Ugyan az eddigi modellek nem arattak osztatlan sikert és a harmadik generációs Surface is csak júniusban érkezik, az amerikai konszern mérnökei már az új készüléket fejlesztik.

A Surface 3 bemutatására júniusban kerülhet sor, legalábbis erről írt - bennfentesektől származó forrásokra hivatkozva - a DigiTimes tajvani IT-portál. Az eszköz egyes alkatrészeit már tavaly év vége óta gyártják és folyamatosan szállítják az összeszerelő üzembe, a Pegatron Technology nevű bérgyártónak. A tervek alapján a végleges összeszerelésre és a sorozatgyártás elindítására a második negyedév végén kerülhet sor, így a Microsoft gyorsan be is jelentheti az új terméket.

Most azonban kiderült, hogy nem csupán a Surface 3 készül gőzerővel, hanem már az utódja, a Surface 4 is, amit várhatóan 2015 júniusában jelenthetnek be és 2015 októberében kerülhet a boltok polcaira. Az új modell első alkatrészeit már szeptemberben elkészítik és továbbra is a Pegatron Technology lesz a Microsoft gyártópartnere. Az érintőképernyős paneleket a Young Fast és a TPK szállítja majd, a kameralencséket a Largan Precision és a Nexmax, a házat a Ju Teng, a csatlakozókat a Linetek, míg az energiamenedzsmentért felelős chipeket a Richtek.

Az amerikai társaság arra számít, hogy az idén 25 millió darab olyan táblagépet tud értékesíteni, amelyen Windows operációs rendszer fut. Tavaly ez a szám csupán 5 millió volt, annak ellenére, hogy a Microsoft mellett különböző gyártók (Acer, Asus, Hewlett-Packard, Dell) is piacra dobták a saját modelljeiket. 2013 utolsó negyedévében 1,4 millió Surface-táblát adtak el világszerte, ez 55 százalékos növekedést jelentett a 2013-as esztendő harmadik negyedévéhez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!