Berta Sándor

Tulajdonrészt szerzett a Corning cégben a Samsung

A különösen ellenálló Gorilla üvegeket gyártó Corning kivásárolta magát a dél-koreai konszernnel közösen létrehozott LCD-gyártó vállalatból. Ezzel teljesen az ellenőrzése alá vonta a tevékenységét, cserébe a Samsung 7,4 százalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban.

Az 1995-ben alapított Samsung Corning Precision Materials Co Ltd.-ben a dél-koreai fél eddig 43 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett. A tranzakció keretében a Samsung Display 1,9 milliárd dollár értékben kapott Corning-részvényeket. Ezzel párhuzamosan kiderült, hogy a Samsung 400 millió dollárt akar befektetni a gyártóba, ezért cserébe pedig további részvényeket kapna, emellett legfeljebb 300 millió dollárt fizetne a kisrészvényeseknek. Az üzletet 2014 első negyedévéig lezárnák. A célok között szerepel, hogy a Corning csökkentse a költségeit és biztosítsa a jövőbeli versenyképességét. A két tűrsasűg 10 éves megállapodást kötött, így a Corning 2023 szállít különleges LCD-üvegeket a Samsungnak. Ebből a vállalat 2 milliárd dolláros plusz bevételre számít.

Jeffrey Evenson, a Corning alelnöke június közepén kijelentette, hogy már jövőre beépíthetik a különösen ellenálló üvegeket az első járművekbe, továbbá kutatások folynak az antibakteriális és az úgynevezett Willow Glass megalkotására, amely olyan vékony, mint egy papírpénz és olyan rugalmas, mint a műanyag. Ezenkívül július végén ismertté vált, hogy Gorilla Glass NBT nevű törhetetlen üveg kerülhet az érintőképernyős notebookokba is. Az első készüléket a Dell dobja majd piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!