Gyurkity Péter

Samsung és HTC okostelefon a WP8 alá

A jelek szerint a címben szereplő egyik gyártó sem mondott még le a platform támogatásáról, előbbi egy közép-, utóbbi pedig egy csúcskategóriás megoldással jelentkezne.

A Samsung állítólagos új készüléke a GFXBench oldalán bukkant fel, ahol néhány apróbb részletet olvashatunk arról. A cég eddig az Ativ S és az Ativ S Neo változatokat dobta piacra, nem túl nagy dobpergés közepette, bár a szakértők többnyire pozitívan fogadták a párost. A harmadik megoldás ősszel futhat be, egyelőre alig néhány ismert jellemzővel.

Az SGH-I187 jelzésű készülék az eddig megjelent hírek alapján a Windows Phone 8 szoftvert futtatná, bár annak harmadik nagyobb frissítése, a GDR3, úgy tűnik nem kapott helyet a listán. Egyelőre annyit tudni, hogy a hardveres oldalon egy 720p felbontást támogató érintőképernyő, az Adreno 305 grafikus vezérlő, valamint egy közelebbről meg nem nevezett, ikermagos processzor szerepel, így egy egyértelműen középkategóriást megoldás futhat be. Ideális esetben már a szeptember eleji IFA alatt bemutatkozhat az okostelefon, talán az Ativ Odyssey közvetlen utódaként.


Samsung ATIV S Neo

A napokban olvashattunk azon iparági értesülésről, miszerint a HTC eltávolodna a WP8 platformtól, a jövőben pedig minden erejével az Androidra koncentrálna. Ezt most a cég globális kommunikációs igazgatója cáfolta saját Twitter-bejegyzésében, ezzel egy időben pedig kiszivárgott, hogy egy új csúcskategóriás megoldással készülnek, amely október-november táján jelenne meg.

A HTC One módosított változata 4,7 hüvelykes, 1080p felbontást támogató Super LCD 3 érintőképernyőt kapna, amelyet 2 GB RAM, Beats hangzás, valamint egy 32 GB-os belső tároló egészítene ki. Mivel a telefon a GDR3 verzióval jelenne meg, valószínűleg a processzor is egy gyorsabb, újabb változat lesz, ám biztosat csak az elkövetkező hetekben tudhatunk meg a fejlesztésről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #1
    alig 5 napja: http://www.sg.hu/cikkek/99200/a_htc_nek_sem_kell_a_windows_phone