Gyurkity Péter

Hajlított kijelző a Samsung új telefonján

Hírügynökségi jelentések szerint a dél-koreai gyártó máris következő okostelefonjának bemutatására készül, ezúttal pedig hajlított kijelzővel újítanák meg a szegmenst.

A Reuters számolt be elsőként a hírről, miszerint a Samsung egy hajlított kijelzővel megjelenő okostelefonnal egészítené ki saját kínálatát, erre pedig jó eséllyel akár már októberben is sor kerülhet. Korábban egy prototípuson láthattunk hasonló megoldást, kereskedelmi forgalomba azonban ez a példány még nem került.

A várható debütálásról, illetve a cég elképzeléséről D.J. Lee, a marketinges részlegért felelős vállalati alelnök beszélt Szöulban, a Galaxy Note 3 ottani megjelenése alkalmából tartott találkozón. Elmondta, hogy az új jövevény egy nem teljesen lapos kijelzővel jelenik majd meg, ám maga a készülék nem lesz hajlékony, vagyis arra hiába várnánk, hogy egy teljes mértékben flexibilis megoldást vegyünk a kezünkbe. Hozzátette, hogy a debütálásra Dél-Koreában már októberben sor kerülhet, ám más lapok kicsit tágabb periódust említenek, eszerint az utolsó negyedévben bukkanna fel az érdekes okostelefon.


A gyártó januárban már bemutatta első ilyen megoldását, emlékezhetünk arra, hogy a Galaxy Note 3 korlátozott számban megjelenő speciális változataként utaltak a Youm kódnévre hallgató, 5,5 hüvelykes hajlított kijelzőre. A legnagyobb problémát számukra a szükséges alkatrészek olcsó sorozatgyártása jelenti, itt eddig nem igazán sikerült leszorítaniuk a költségeket, bár a hivatalos bemutató közeledte arra utal, hogy ezen a téren is történt valódi előrelépés. Annyit tudunk, hogy az új példányon a kijelző egy, a prototípuséhoz hasonló OLED-változat lesz.

A cég ezzel egy időben egy arany szegéllyel kiegészített Galaxy S 4 telefont mutatott be, amely barna, illetve rózsaszín burkolattal érkezik. A Gold Edition az első körben a Közel-Keleten jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #20
    "Ha már hajlított kijelző. 2007-et írunk. Ennek se hiszem hogy lenne értelme, japánok nem véletlen nem csináltak vele azóta se semmit."

    A japanok harom okbol nem csinaltak semmit:
    -a videon latszik, hogy a demo kozben kapasbol lett par hibas oszlop, tehat meg nem volt kesz a technologia
    -nagy befekteteseket vegeztek a hagyomanyos lcd gyarakba, allami segitseggel, nemzetkozi hitelbol, amikkel kezdeni kell valamit
    -vegul a samsungnak sikerult tomeggyartania a technologiat a rendszer 25%-os lebutitasaval (minden pixel 1 komponenst kap csak, tehat a feherhez 4 egyforma pixel kell /rgbg/, e miatt 'szorosek' nagy kontrasztu elek menten a samsung oled-ek kepei, mert az eles kephez negyed akkora felbontasban kellene hajtani oket)

    Egyekbent az osszes samsung oled kijelzo flexibilis, csak felragasztjak oket egy merev uvegre, mert egyebkent 2-3 hajlitas utan pixelhibasak lennenek, mint a japan demo peldany. A cikkben szereplo telefonnak is fixre hajlitott kijelzoje van, tehat 1 hajlitas utan ragasztjak. Ez inkabb csak egy demo, hogy ok kepesek ra, de gyakorlati haszna sem sok van, csak legfeljebb ha valaki mindig kijelzovel lefele teszi a telefonjat az asztalra.
  • Zoliz #19
    Ez nagyon gáz. Ilyen értelmetlen telefont még nem láttam. 10 év múlva röhögni fogunk ezen a próbálkozáson. Bár ha ez prototipus tesztelésre akkor még érdemes várni egy ujabb hajlított kijelzős "megoldás"-ra.
  • Vol Jin #18
    Creativ labs
  • Vol Jin #17
    Ceariv Labs.
  • cloud.strife #16
    Ha már hajlított kijelző. 2007-et írunk. Ennek se hiszem hogy lenne értelme, japánok nem véletlen nem csináltak vele azóta se semmit. :)

  • csimmasz #15
    Ja mégegy, a megoldás szerintem üzemidőben is jelentene egy kicsi pluszt, én rengetegszer nézem meg az időt vagy az zenelejátszót basztatom he ez menne azon a kics csíkon biztos tovább bírná a ketyere.
  • csimmasz #14
    Szerintem van benne lehetőség,

    Az oldala valami értesítési csík akar lenni hogy ne kelljen az egész jkijelzőt aktiválni egy sms-hez,pl vagy egy híváshoz.
    Lehetne külön ki/be kapcsolható érintős rész amivel élég érdekes megoldásokat lehetne összehozni, mint egy csúszka.

    Pl este nem égetné ki az ember szemit a kijelző fénye ha épp befut egy üzenet, csak végigfutna azon a részen mint a videoban.

    Sajna tényleg úgy érzem, hogy sokan most átmentek Samsung ellenesbe holott megpróbál innovatív lenni, régen meg köpködtek rá mert az Applet nyulja, jólenne eldönteni, hogy lopjon vagy fejlesszen.
  • Probatbicol #13
    Ilyen az, amikor nem az igény fejleszti a technológiát, hanem a meglevő technológiához akarnak igényt kreálni. Semmi értelme ennek a telefonnak, ronda is, és ha kézbe veszed, már nyomtál is rajta valamit? lol.
  • pixx #12
    Megnövelik a kijelzőt:D
  • pixx #11
    "Lefogadom, hogy ha sikeres lesz, akkor kiderul, hogy az apple mar 20 eve is keszitett hajlitott oled kijelzot es amint kijonnek vele mindenki ugy fog emlekezni, hogy ok talaltak fel. Mint az mp3 lejatszok eseten. Ott sem emlekszik senki, hogy mi volt az elso ceg neve ami ilyet piacra dobott, de a akik igen, azok jellemzoen az apple-t mondjak."

    2 éve már, hogy el kezdtek vele kísérletezni, vettek 1000 olyan gépet, illetve prototípusokat. Csak úgy mondom. És már tavaly is elmondták, hogy idén még nem lesz hajlított kijelzős Iphone.
    Reméljük jövőre megnövelik egy komoly jövevény.