Gyurkity Péter

Megjelent a Samsung Galaxy Round

Elkészült a Samsung hajlított kijelzővel ellátott okostelefonja, amely azonban némileg eltér a korábban bemutatott prototípustól, és emellett egy komoly korlátozással jelenik meg a piacon.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is beszámoltunk egyes gyártók terveiről, amelyek közül különösen a Samsung és az LG elgondolása tűnt határozottnak. Előbbi most hivatalosan is lerántotta a leplet új készülékéről, amely azonban csak a számukra hazai hazai piacon bukkan fel.


Alig néhány órával a bejelentés előtt még egy utolsó kiszivárogtatás is megjelent a világhálón, ennek révén pedig már közelebbről is szemügyre vehettük az érdekes kialakítású telefont. Ezen egy leginkább a Galaxy S4-re hajazó példányt láthattunk, amely azonban befelé hajlik, és Galaxy Round néven jelenne meg. A közlemény megerősítette a felvétel hitelességét, emellett pedig a csaknem teljes hardveres és szoftveres listát is megkaptuk, így végre szinte minden részlet világossá vált.


Eszerint a kijelző egy 5,7 hüvelykes Super AMOLED panel, a támogatott felbontás 1080p, amihez egy 2,3 GHz-es négymagos processzor, 3 GB RAM, egy 13 és egy 2 megapixeles kamera, valamint egy 2800 mAh-s akkumulátor társul. A készülék súlya 154 gramm, vastagsága mindössze 7,9 mm, a szoftveres oldalon pedig több módosítás is megjelenik az eddig látottakhoz képest, amelynek eredményeként a telefont oldalra döntve megkapjuk az értesítők és a fontosabb állapotjelzők listáját, ahogy az a mellékelt videón is jól látható.

A Galaxy Round egyelőre kizárólag a dél-koreai piacon jelenik meg, ára ott 1000 dollár körül lesz - a cég eddig nem beszélt globális rajtról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pignoris #11
    Nekem annyi a tippem az értelmét illetően, hogy más érzés kézbe venni, nagy a kijelző, és sokaknak vannak gondjai azzal hogy már "túl nagy" a teló. Szerintem ergonómiai szempontból van ennek csak értelme. Ha kézben tartod az íveltség miatt kissebb szélességet kell így átfogni és belegörbül a tenyérbe ami biztonságérzetet ad a fogásnál. Továbbá a sebbretétel miatt pl leggyakrabban a láb mellé kerül így jobban simul és kényelmesebb ha a zsebben van... Nem akarom túldimenzionálni dolgot, de nekem ez a meglátásom
  • barret #10
    ez sajnos nem hajlítható,hanem alapból hajlított...
    Ennyi újdonság van benne :P
  • paj01 #9
    Nem tudom mit fáj ez nektek, hogy a samsung csinált egy ilyet. Nem az egyetlen cég aki öli bele a millókat ebbe a hajlítható technológiába, valószínűleg meg lesz ennek a fejlesztési iránynak is majd a haszna/értelme. Ez most egy köztes lépcsőfok a fejlesztésben. Samo úgy gondolta piacra dobja ezt, páran úgy is megveszik, van belőle kis pézecske meg feedback legalább.
  • Papichulo #8
    Ez a Samsung tipikus, "minden agyament oteltbol termeket csinalunk, hatha valamelyikre rakap a piac" jellegu keszuleke. Igy legalabb nem lehet oket azzal vadolni, hogy nem "innovativ"-ak, mivel ismet egy - ugyan haszontalan - ujdonsaggal leptek meg a vevoket. Azt viszont el kell ismerni, hogy neha bejon nekik ez a strategia, a Note sikerere sem sokan tettek volna az elejen, megis megtalaltak egy niche marketet... A Round viszont szerintem a mellefogasok kategoriaba fog bekerulni. De ok legalabb megprobaltak.
  • MuchACHO79 #7
    Farzsebben felveszi a segged formáját. Csak ne ülj le, mert akkor meg a segged veszi fel a törött kijelző formáját.
  • syn7h37ic #6
    Nem értem. Ez most miért jó, hogy hajlított a mobil? Ráadásul hosszában. Mitől jobb ez, mint a sima?
  • csimmasz #5
    Távol álljon tőlem az, hogy védeni akarnám a céget de most az a baj, hogy nem lop?
    Valóban nem sok értelme ven ennek így, de legalább saját elgondolással rendelkeznek, ha más jött volna ki ezzel a megoldással akkor rögtön cool lett volna és megjelenés napján kígyózó sorokban álltak volna a szaküzletek elött.

    Én örülök minden fejleyztésnek lehet olyat is kidobnak ami nekem nagyon fog tetszeni, a többi meg talán másoknak jön be.
  • MaRee #4
    nagyon szép fészbukozó
  • Ferrer #3
    Samsung "kreativitás".
  • Johnny Woo #2
    Most már kell egy asztalt is magunkkal cipelni hogy meg tudjuk nézni mennyi az idő?

    Kiegészítő hozzá 100$-ért ami kitámasztja, hogy ne billegjen ha nyomkodják.