Alex

A telefonok egyedivé tételével tűnne ki a Samsung

A cég Sándor Szandrát, a mai magyar divattervezés ikonját, a Nanushka megálmodóját kérte fel vezető készüléke hátlapjainak elkészítésére. Emellett a Samsung bemutatta új, mobilhátlap tervezős Facebook applikációját, amivel bárki személyre szabhatja kedvenc telefonja hátlapját.

A telefonok új tervezési felületeket biztosítanak a divattervezők számára. Az egyre inkább egymásra hasonlító okostelefonok tulajdonosaiban nő az igény arra, hogy egyedivé tegyék a készüléküket. Ezek a szerkezetek messze nem csak a telefonálásról szólnak, a praktikus funkciók mellett egyéniségünket is képviselik. Mindez mostantól megjelenhet a hátlapok területén is. Nanushka új hátlapjai tavaszi kollekciójához illeszkednek, melyet a Világszép nádszálkisasszony története ihletett.

Mint azt kérdésünkre elmondta, teljesen szabad kezet kapott a Samsungtól a limitált hátlapok kitalálására, s természetesen a cég honlapján megrendelhetőek további kollekciójához passzoló egyedi tervezésű hátlapjai is. Nem ez az első eset, hogy Nanushka mobiltelefonra tervez, korábban dolgozott már a Samsung nagy riválisának, az Apple-nek is. A hátlapok egyértelműen a telefoncég fiatalos arculatát viszik tovább.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Hogy vajon Magyarországon is megjelenik-e az az évek óta Ázsiában megfigyelhető trend, hogy minden telefon különleges, időnként borzalmasan giccses hátlapokkal, fityegőkkel, illetve fülhallgató-kimenetbe dugaszolt kiscicákkal díszítenek az még kérdés, az azonban bizonyos, hogy az új Nanushka hátlapok szépre és esztétikusra sikerültek. A Samsung nem bízza a dolgokat a véletlenre, az új lapok minden T-Mobile boltban kaphatóak lesznek. Fontos megjegyezni azonban, hogy a hátlapok limitált szériában kerülnek eladásra, így Nanushka mániásoknak ajánlott időben félretenni az 5999 forintot kóstáló kiegészítőre.

Természetesen, aki még egyedibbé akarja tenni a mobilhátlapját annak sem kell aggódnia. Egy szeptember közepétől elérhető Facebook applikáció segítségével bárki pár perc alatt egyedi hátlapot tervezhet magának. Egy színpalettából választhatunk egy általunk kedvelt árnyalatot, melyhez mintát is hozzáadhatunk. Azt a cég is elismerte, hogy ez így is korlátozott választékú háttérképet eredményez, ám fényképpel, illetve netre feltöltött grafikákkal tényleg teljesen egyedivé tehető a készülék. Az így tervezett lapok 1 hét alatt kerülnek legyártásra és kiszállításra. A nyomtatás minőségéért az a Imageware nevű norvég cég fog felelni amely a Samsungon kívül az Apple, BlackBerry, és Sony telefonok újradizájnolásáért is felel, így az elkészült lapok garantáltan jó minőségűek lesznek. Áruk a telefon típusától függően előreláthatólag 7200 és 8500 forint között fog mozogni.

Sajnos azonban jó előre látható, hogy az alkalmazás csak a felsőbb kategóriás készülékek esetében lesz rentábilis, így a korábbi, régi készülékek maradnak egymástól megkülönböztethetetlen feketék. Egy dolog mindenképpen jól észrevehető: a Samsung igyekszik nem csak csúcskategóriás okostelefonokkal kitűnni, hanem igyekszik a kiegészítőit is a felhasználók figyelmébe ajánlani. Míg az Apple használók körében teljesen egyértelmű, hogy a készülékhez akár vérnyomásmérőt is bármely Apple store-ban vehetnek, addig a Samungosok körében ez annyira nem köztudott, annak ellenére, hogy létezik akár ilyen kiegészítő is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zocsi #9
    nokia 5110 - cserélhető előlap, kb. 15 évvel ezelőttről. samsung-ék még mindig nem eredetik...
  • TokraFan #8
    Limitált szériás egyediség...Varázslatos
  • Linkout #7
    Meg a fanta vadmálna :)
  • rajdi #6
    Na meg mit jelent a limitált széria? Minden csak nézőpont kérdése. Az Opel Kadet is az (volt)
  • wildstorm #5
    Na most nagyon sok ember szilikontokba rakja a telefonját. Akkor ők mind megölik az egyediséget.
  • kvp #4
    Az egyedinek ket jelentese is van. Lehet maga a termek egyedi a tobbi hasonlo termek kozott. Ennek a biztositasa a gyarto feladata. De lehet maga az adott keszulek egyedi, olyan formaban, hogy abbol tobb pont ugyanolyan kulseju nem letezik. Ez utobbi a vasarlo, tehat a tulajdonos egyedi muveszeti alkotasa szokott lenni, pl. amikor valaki alkoholos filccel osszefirkalja a telefonja hatlapjat vagy hatizsakjat. Ez az utobbi amirol a cikk szol, csak mindezt megprobaljak professzionalis, gyari nyomtatasi technologiaval megoldani.

    Tehat a jovoben semmi akadalya, hogy ezentul valaki rozsaszin hello kitty-s galaxy s4-est hasznaljon vagy a kedvenc focicsapata szineiben es logo-javal diszitett telefonja legyen. Haszna nem sok van, de sok embernek fontos a telefonjanak a kulseje, mint ahogy sokan az autojuk szinet es mintajat is szeretik megvalasztani.
  • Linkout #3
    Igen! Nem tudtad? Ne legyél buta...
    Amit a NOKIA csinált anno a köralakban elhelyezett gombokkal, camcorder szerű kifordítható kijelzővel, össze-vissza nyitható és forgatható telefonjával, azzal amelyiknek az alsó része elforgatható volt, csak parasztvakítás! Az igazi egyediség a hátlap cseréje!
  • mortep #2
    Az iFanok szerint mindig leszek :) Amúgy meg nem igazán kapisgálom: telefonok egyedivé tétele egyenlő lenne a hátlapjaik egyedivé tételével???
  • fergusonpapa #1
    Akkor mostantól nem lesznek iphone klónok?