Berta Sándor

Érkezik a Surface Mini is?

A Surface 2 és a Surface 2 Pro bejelentésével ismét felerősödtek azok a pletykák, miszerint a Microsoft egy kisebb méretű, alighanem 7,5 hüvelykes kijelzővel ellátott tábla PC-t is piacra akar dobni.

Az IHS iSuppli és az NPD DisplaySearch piackutató cégek szerint az amerikai vállalat egy 7,5 hüvelykes képernyővel láthatja majd el a Surface Mini-t, ha valóban meg akarja valósítani a korábbi kiszivárgott terveit. Rhoda Alexander, az IHS iSuppli tábla- és monitorkutatási igazgatója szerint a birtokában lévő információkból az derült ki, hogy a Microsoft egy olyan kis méretű Surface modellt tervez, amely a Windows RT operációs rendszerre épül és amelynél a kijelző felbontása 1400 x 1050 képpont, ami a 4:3 képaránynak felel meg. A The Verge amerikai IT-blog ezzel szemben arról tudósított, hogy a felbontás valójában 1440 x 1080 pixel lesz, mert aktualizálták a Microsoft fejlesztői eszközeit.

Jelenleg azt még nem lehet tudni, hogy a Microsoft egyáltalán piacra akarja-e dobni az új modellt vagy nem, s az sem ismert, hogy változtattak-e valamit a gyártási terveken. Ugyanakkor az óriáscég azt reméli, hogy a vásárlók jobban fogadják a kisebb táblagépeket, amelyek gyártása ráadásul jóval olcsóbban valósítható meg.

Már májusban volt olyan hír, hogy az új termék 7,5 hüvelykes és 4:3 képarányú érintőképernyőt kap, amelynek a felbontása 1400 x 1050 képpont, míg a pixelsűrűsége 233ppi lesz. Az eszköz a korábbi modelleknél olcsóbb lesz és erre szükség is van, hiszen a 7 és a 8 hüvelykes tábla PC-k piacán nagy harc dúl a gyártók között, a társaságnak 500 dolláros vagy drágább készülékekkel nem nagyon lenne esélye. Az új Surface várhatóan 399 dollárba fog kerülni, a jövőben ráadásul felmerülhet az ár további csökkentése is. A Microsoft a napokban jelentette be a Surface 2 és a Surface 2 Pro készülékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)