Ötvös Tibor

Meglepetésekkel tarkított Xbox One prezentáció

A Microsoft elég komoly bakikkal mutatta be az Xbox One-t, így volt mit "jóvá tennie". És a GamesCom előtt megtartott prezentációján meg is tette ezt.

Először is a legfontosabb. Tegnap még csak pletyka volt, ma már tény: az Xbox One mellé ingyen jár a Fifa '14! Azonban ez csak az előrendelőket érinti, de van egy olyan sejtésem, hogy ennek hatására elég sok, a gépet amúgy is megszerezni kívánó játékos adja le rendelését valamely boltban.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a Fifa '14 méltán népszerű módja, az Ultimate Team új része, a Legends csak és kizárólag a Microsoft gépére lesz elérhető. A mód lényege egyébként, hogy a ma népszerű játékosokat legendás focistákkal engedi össze, így futhat egy pályán Messi és például van Basten.


És ha már az exkluzív címeknél tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy a cég hivatalosan is bejelentette a Fable sorozat legújabb részét. A Legends alcímet kapott epizód kimondottan a ko-op módra épít és egyszerre négyen futhatunk neki a kalandoknak.

Az Xbox Cloud támogatásával egymás ellen is harcolhatunk. Ilyenkor három játékos hőst alakít, míg egy lesz a gonosz. Csakhogy utóbbi teljes rálátást kap a térképre és folyamatosan helyezheti el halálos csapdáit és szörnyeit. A Fable Legends természetesen a megszokott "mesés" stílust követi, megjelenés dátumot azonban még nem kapott.


Folytatást kap a Ubisoft sikeres, ám igen nehezen irányítható verekedős alkotása, a Fighters Uncaged is, mely a Fighter Within címet kapta és ezúttal is csak Kinecttel lehet majd irányítani. A képek alapján jobban hasonlít majd a Tekken sorozatra mint az első részre. A Fighter Within az év végén meg is jelenik.

A kisebb címek is bemutatkoztak. Exkluzív lesz a Cobalt, egy igen vicces mászkálós játék és elsőnek Xbox One-ra jön a Peggle 2 és a Plants Vs Zombies: Garden Warfare is. És ha már itt tartunk, a Microsoft elárulta, hogy Európában milyen nyitócímekkel jön a gép.

A lista elég impozáns. A Fifa '14 és a Call of Duty: Ghosts egyértelmű (utóbbi külön csomagot kap, így aki ezt veszi, az a fenti két címet rögtön meg is kapja), de mellette is jönnek igen jó játékok. A teljes lista a következő: Assassin’s Creed 4: Black Flag, Battlefield 4, Crimson Dragon, Dead Rising 3, Fighter Within, Forza Motorsport 5, Just Dance 2014, Killer Instinct, Lego Marvel Super Heroes, Lococycle, Madden NFL 25, NBA Live 14, Need for Speed: Rivals, Peggle 2, Powerstar Golf, Ryse: Son of Rome, Skylanders: Swap Force, Watch Dogs, Zoo Tycoon és Zumba Fitness: World Party.


Végül pedig bemutatkozott a Ryse: Son of Rome egyik multis módja, mely a Gladiator nevet viseli. Ebben egy társunkkal az oldalunkon kell a különböző, gép által generált arénákban a ránk zúduló ellenfeleket lenyomni de olyan módon, hogy a közönség is jól szórakozzon. Ez ugyanis feltétele a győzelmünknek és a tetszési index alapján fejleszthetjük karakterünket.

Ennyi volt a Microsoft konferencia, várjuk mivel reagál a Sony az itt elhangzottakra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #3
    Én meg egyelőre úgy látom, hogy SZÁMOMRA az XBO lineupja lényegesen jobb mint a PS4-é. Most, hogy bejelentették a Fablet, most meg egészen tutti...
  • SanMaster #2
    Az összes játék amit bejelentettek egy nagy rakás kaka

    Ezért nem fogok Xbox One-t venni...
  • csinyo #1
    Ryse: Son of Rome : inkább REMAKE Shadows Of Rome

    http://www.youtube.com/watch?v=uzycOCva6z0