Berta Sándor

A Windows XP végnapjait várja a HP

A nehéz helyzetben lévő Hewlett-Packard abban bízik, hogy minél előbb újra lendületbe jöhet, nőhetnek az eladások és a bevételei. Ebben segíthet a Windows 8-as termékek elterjedése mellett a Windows XP eltűnése is.

Enrique Lore, a HP alelnöke és a társaság üzleti PC-részlegének ügyvezetője egy sajtókonferencián kijelentette: a Windows XP terméktámogatása 2014 áprilisában jár le és ez "nagy esélyt" jelent a számukra, különösen az üzleti ügyfelek esetében. A prezentációban éppen ezért bevillant az az egyszerű szlogen: "Goodbye XP, Hello HP". A menedzser szerint a Windows XP-s eszközöket felváltó készülékek iránti kereslet 2014 áprilisa után jelentős mértékben növekedni fog, s az érdeklődés e termékek iránt nagyobb lesz, mint a Windows 8 megjelenésekor. Lore abból indul ki, hogy az üzleti ügyfelek 40-50 százaléka még mindig Windows XP-t futtató, régi számítógépeket használ. A HP arra számít, hogy az emberek nem csak az operációs rendszerüket cserélik majd le, hanem a konfigurációikat is.

A zuhanó PC eladásokért persze nem csak a Windows 8 a felelős, hanem hogy az emberek egyre inkább a hordozható megoldások - okostelefonok, táblagépek - fordulnak; ezeknél a HP szerepe marginális. A világ jelenleg egyik legnagyobb PC-gyártója - amelynek piaci részesedése az IDC adatai alapján 15,7 százalék - azonban a jövőben nem csupán korszerű és jó hardvereket akar kínálni, hanem időszerű dizájnú, "cool" megoldásokat is. Új termékportfóliójukban az asztali számítógépek szerepe új megközelítést kapott, a helytakarékos All-in-one kialakításra koncentrálnak. A HP EliteOne, az EliteDesk 800 G1 sorozat, a HP ProOne és ProDesk 600 G1 sorozat megjelenése júliustól várható az EMEA régióban.

A Windows XP-ről Windows 7-re vagy 8-ra való váltás mostanra elkerülhetetlenné vált, az XP elavult, gyakorlatilag időzített bombának számít. A Microsoft áprilisban kampányt indított a lecseréléséért. A cég elsősorban azzal érvelt, hogy a jelenleg elérhető operációs rendszerei közül a Windows XP a legkevésbé biztonságos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • boond #29
    mousee +1

    Engem sem érdekelnek már az új játékok, úgy látszik kiöregedtem ebből :P
    Viszont a "régiekkel" szívesen játszom alkalom adtán...
  • Carmageddon #28
    Én meg az egy nap kipörgetés pffff nálam vagy 2-3 hónap is eltelik.
  • mousee #27
    Tájékoztató jelleggel szeretném közölni, hogy néhány ősleletes játék mind a mai napig jobban leköt, mint a mai tucatjátékok, amit 1 nap alatt kipörgetsz. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül :)
  • Carmageddon #26
    Ősleletes játékokat meg már ki játszik mikor itt vannak a jobbnál jobbak.
  • boond #25
    "Épp ez az hiába veszi meg ha nem indul el rajta semmi sem", előbb még egészen másképp írtál: "meg főleg játékra nem volt már alkalmas azért cseréltük le.".

    Nem értem mi ez a "hirtelen" váltás...

    De akkor leírom még 1x, ezek a komponensek túl régiek, a procihoz viszonyítva, gyanítom, az alaplap sem kezeli már ezt a procit, mert különben miért is nem ddr2-es ramok vannak benne?

    Játékra még alkalmas, de nem a maiakra :P
  • The Seer #24
    És ezek mind mind semmit sem érnek ha ott egy lyuk a rendszerben amire már mindenki szarik magasról.
  • Major #23
    halgatyó, kényszerít bárki is, hogy váltsál, vagy HP terméket vásárolj?
  • Szefmester #22
    "Képzeld el, hogy, para van az Xp-vel mert besz*psz egy vírust rá, csak mert nincs támogatás hozzá, nem javítottak egy übernagy hibát, és ezért egy több milliárdos prototípust lenyúlnak tőled."

    Ezért telepítenek tűzfalakat, és ezért használnak olyan routereket amin durva védelmeket használnak.
  • Devilman89 #21
    El vagy tévedve halgatyó.
    Egy nagy cég nem nCore ról tölti le az Xp-t.
    Képzeld el, hogy, para van az Xp-vel mert besz*psz egy vírust rá, csak mert nincs támogatás hozzá, nem javítottak egy übernagy hibát, és ezért egy több milliárdos prototípust lenyúlnak tőled.
    Gondolom ugyanúgy maradnál az Xp-nél, mert nehogymár megmondja neked valaki mit használj.
    Ha meg változott annyit a cég rendszere, hogy neadj isten már a 3-5 éves gépeken lassabban futnak a programjaik, ez teljesen jó marketing, ha már úgyis veszek új Windowst, veszek hozzá gépet is, egybe olcsóbb.
  • halgatyó #20
    Van egy régi mondás: akinek a haláálhírét költik, az sokáig fog élni
    Úgy legyen! Ha rajtam múlik, akkor még sokáig él és virul az XP.

    Valamikor, úgy cirka 30-40 évvel ezelőtt, az első építkezésem idején, még vastagon "szocializmus" volt Magyarországon, annak minden agyvízforraló sajátosságával együtt (és persze a jókkal együtt is)
    Egyik legdühítőbb a hiánycikk-gazdálkodás volt (én neveztem el így) Amikor horganyzott cső kellett volna, egy évig csak "fekete" volt. Amikor fürdőkád kellett volna, akkor az nem volt, amikor vízcsap kellett, az nem volt.
    Amikor cement kellett volna, a környékbeli 5 tüzép közül csak az egyikben volt, de megázott verzió, a zsákok fele kőkemény, a másik feléből lehetett betonozni...

    Nos, ezek az idők jutnak eszembe manapság is. Pedig sokan azt hiszik (én is így gondoltam) hogy azok az idők már elmúltak. Úgy gondolják sokan (és van igazságtartalma, csak messze a 100%-tól, sajnos), hogy a Szent Piac mindent megold, és a kínálatot a kereslet szabja meg.

    A fordított piac (valaki által üdvözítőnek képzelt kínálat ráerőszakolása a keresletre) rettenetesen b**sza a szememet. Ez 40 évvel ezelőtt is dühítő volt, és most is az!

    Hadd döntsem el én, ti nyomoronc gyártók, hogy mire van szükségem! Ha gyűlölöm a taccspadot (touchpad) ha nem kedvelem a notebúkokat és egyenesen irtózok a pi**ányi képernyőjű szaroktól, akkor is ha azok "hordozhatóak" (egyéb előnyük nincs), ha szeretem a normális méretű billentyűzetet és a kényelmesen és gyorsan használható egeret, akkor miért kellene DIVATOS SZAROKAT vásárolnom?

    A HP kapja be.