29
 • boond
  #29
  mousee +1

  Engem sem érdekelnek már az új játékok, úgy látszik kiöregedtem ebből :P
  Viszont a "régiekkel" szívesen játszom alkalom adtán...
 • Carmageddon
  #28
  Én meg az egy nap kipörgetés pffff nálam vagy 2-3 hónap is eltelik.
 • mousee
  #27
  Tájékoztató jelleggel szeretném közölni, hogy néhány ősleletes játék mind a mai napig jobban leköt, mint a mai tucatjátékok, amit 1 nap alatt kipörgetsz. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül :)
 • Carmageddon
  #26
  Ősleletes játékokat meg már ki játszik mikor itt vannak a jobbnál jobbak.
 • boond
  #25
  "Épp ez az hiába veszi meg ha nem indul el rajta semmi sem", előbb még egészen másképp írtál: "meg főleg játékra nem volt már alkalmas azért cseréltük le.".

  Nem értem mi ez a "hirtelen" váltás...

  De akkor leírom még 1x, ezek a komponensek túl régiek, a procihoz viszonyítva, gyanítom, az alaplap sem kezeli már ezt a procit, mert különben miért is nem ddr2-es ramok vannak benne?

  Játékra még alkalmas, de nem a maiakra :P
 • The Seer
  #24
  És ezek mind mind semmit sem érnek ha ott egy lyuk a rendszerben amire már mindenki szarik magasról.
 • Major
  #23
  halgatyó, kényszerít bárki is, hogy váltsál, vagy HP terméket vásárolj?
 • Szefmester
  #22
  "Képzeld el, hogy, para van az Xp-vel mert besz*psz egy vírust rá, csak mert nincs támogatás hozzá, nem javítottak egy übernagy hibát, és ezért egy több milliárdos prototípust lenyúlnak tőled."

  Ezért telepítenek tűzfalakat, és ezért használnak olyan routereket amin durva védelmeket használnak.
 • Devilman89
  #21
  El vagy tévedve halgatyó.
  Egy nagy cég nem nCore ról tölti le az Xp-t.
  Képzeld el, hogy, para van az Xp-vel mert besz*psz egy vírust rá, csak mert nincs támogatás hozzá, nem javítottak egy übernagy hibát, és ezért egy több milliárdos prototípust lenyúlnak tőled.
  Gondolom ugyanúgy maradnál az Xp-nél, mert nehogymár megmondja neked valaki mit használj.
  Ha meg változott annyit a cég rendszere, hogy neadj isten már a 3-5 éves gépeken lassabban futnak a programjaik, ez teljesen jó marketing, ha már úgyis veszek új Windowst, veszek hozzá gépet is, egybe olcsóbb.
 • halgatyó
  #20
  Van egy régi mondás: akinek a haláálhírét költik, az sokáig fog élni
  Úgy legyen! Ha rajtam múlik, akkor még sokáig él és virul az XP.

  Valamikor, úgy cirka 30-40 évvel ezelőtt, az első építkezésem idején, még vastagon "szocializmus" volt Magyarországon, annak minden agyvízforraló sajátosságával együtt (és persze a jókkal együtt is)
  Egyik legdühítőbb a hiánycikk-gazdálkodás volt (én neveztem el így) Amikor horganyzott cső kellett volna, egy évig csak "fekete" volt. Amikor fürdőkád kellett volna, akkor az nem volt, amikor vízcsap kellett, az nem volt.
  Amikor cement kellett volna, a környékbeli 5 tüzép közül csak az egyikben volt, de megázott verzió, a zsákok fele kőkemény, a másik feléből lehetett betonozni...

  Nos, ezek az idők jutnak eszembe manapság is. Pedig sokan azt hiszik (én is így gondoltam) hogy azok az idők már elmúltak. Úgy gondolják sokan (és van igazságtartalma, csak messze a 100%-tól, sajnos), hogy a Szent Piac mindent megold, és a kínálatot a kereslet szabja meg.

  A fordított piac (valaki által üdvözítőnek képzelt kínálat ráerőszakolása a keresletre) rettenetesen b**sza a szememet. Ez 40 évvel ezelőtt is dühítő volt, és most is az!

  Hadd döntsem el én, ti nyomoronc gyártók, hogy mire van szükségem! Ha gyűlölöm a taccspadot (touchpad) ha nem kedvelem a notebúkokat és egyenesen irtózok a pi**ányi képernyőjű szaroktól, akkor is ha azok "hordozhatóak" (egyéb előnyük nincs), ha szeretem a normális méretű billentyűzetet és a kényelmesen és gyorsan használható egeret, akkor miért kellene DIVATOS SZAROKAT vásárolnom?

  A HP kapja be.
 • Carmageddon
  #19
  Épp ez az hiába veszi meg ha nem indul el rajta semmi sem
 • chuky123
  #18
  ....na azt várhatja a HP. Én meg a mannát várom az égből
 • lamer the true
  #17
  Hát azért egy komoly cégbe nem vennék Kis Pista összegányolt pc-t. Akkor már inkább egy nagy gyártótól. Bár ez a cikk a HP-ról szól, másoknak is vannak komoly gépei, pl acer és egyéb olcsóbb de jó konfigurációk.

  A 10 éves Dell gépek pl. ugyanolyan hangtalanok, mint amikor megérkeztek (hála a rendesen átgondolt hűtésnek) és felbővített memóriával simán lehet őket irodai dolgokra használni ma is.

  Természetesen már mindent kínában gyártanak, tehát nincs olyan, hogy kínai vacak. Olyan van, hogy nem megfelelő összerakás. Pl szólni kell, hogy ugyan küldjetek vissza valakit, mert már most hallom, hogy leesett bent a hűtő a prociról stb.

  De a 10 milliós példányszámban eladott gépek rendesen össze vannak rakva, nem zúg a hűtés, mert a bordák óriásiak és megfelelő helyen vannak, így elég ha a táp keveri csak a levegőt stb.

  Akinek napi szinten kell gépekkel dolgozni, az tudja, hogy kizárólag a megbízható működés a fontos, majd munkaállomás esetében a csendesség a létkérdés, a sebesség ezután jön csak.
 • boond
  #16
  A procihoz képest, a többi komponens, meglehetősen gyenge.
 • boond
  #15
  Ez hülyeség, már miért ne férne el a táp? :lol: (ha meg kis házat vettél, annak idején, így jártál.) Ős kövületeket nem kapni, még ramot is kapsz ddr-t, pl az más kérdés, hogy nem érig megvenni.
 • Carmageddon
  #14
  csak azt tegyük hozzá hogy netezni se lehetett már rajta meg főleg játékra nem volt már alkalmas azért cseréltük le. p4 2.8 ghz proci 512mb-os ram ddr 1-es 256mb-os ősrégi vga.
 • csimmasz
  #13
  Hahaha, a HP is mint sok PC gyárto jòl bealudt, bombaként robbant az iPad, meg ekkor sem esett le nekik, hogy hubazzeg ebben sok pénz van, a Samu ráfeküdt a témára mamár meghatározó ő is az Ape vel karóltve, lehetne a HP is a helyében, vagy a Nokia, stb.

  Nem kellene reménykedni, tenni kellene le az asztalra valamit, de hamár túlárazott közepes minőségü szarokat kiadják el kellene gondolkodni kicsit.

  Ha nem tevedek volt valami tablet probalkozasuk de nem kellett a kutyanak sem.
 • AgentKis
  #12
  Szerintem a HP jobban tenné, ha az extra árért adna is cserébe valamit, mint régebben. Mostanra egy gyenge közepes kínai vacaknak is sokkal jobb a szervízháttere és nem beszélnek úgy az emberrel mint mások a qtyájukkal szoktak. Árban pegig... naugye!
 • hezi
  #11
  Jól átqqqqqrták az agyadat, és még büszke is vagy rá
 • Szefmester
  #10
  Jajj ne bántsátok már! Az ilyen hülyékből élnek meg az OEM PC gyártók.
 • Wittgen
  #9
  Tápegység csere helyett komplett gépet cseréltél, gratulálok. Ha majd a verdádban is tönkremegy az aksi, vegyél új autót...
 • tz19
  #8
  Ha majd tönkremegy, lehet venni újat. De azért mert majd egyszer tönkremegy, nincs értelme a boltba rohangálni. Ezzel a hülye logikáddal a 2010-es pc-idet is lecserélheted már ma, mert azok is majd egyszer tönkremennek...
 • Carmageddon
  #7
  Én már nagyon várom az áprilist éppen ideje már, hogy végre pont kerüljön a végére, és haladjanak a korral. Azokon a gépeken ha tönkremegy benne valami hol cseréli ki az alkatrészeket??? okostónik.
  Már sehol nem árulnak olyan őskövületes alkatrészeket gondolkozzatok már egy kicsit. Mi is 2010-ben cseréltük le a gépet, mert tönkrement benne a tápegység, és bevittük a szervizbe és közölték, hogy nincs értelme bővíteni, mert nem férnek bele az alkatrészek. Majd azt hiszitek hogy 20 év múlva is xp lesz még :D:D:D XDXDXDXD
 • Sajátvéleményem
  #6
  Ez olyan mint a régi vicc:- ha kihúzzuk a bolha összes lábát, akkor süket lesz...
  A PC nem leáldozóban van, hanem telítődött a piac. Az igaz, hogy az XP felett eljárt az idő,de nagyon jól működik még most is. Ha valakinek van egy 8-10 éves gépe, de amire kell neki arra elég,- minek vegyen újat? csak, hogy a gyártók örüljenek? Az XP a Win7 aWin8 csak egy oprendszer nem erről kéne, hogy szóljon a fejlődés, Olyan mint az autó, valaki azért veszi, hogy közlekedjen vele, valaki azért, hogy mosogassa, mutogassa, tuningolja, stb.
 • Mekong Delta
  #5
  "A Microsoft áprilisban kampányt indított a lecseréléséért. A cég elsősorban azzal érvelt, hogy a jelenleg elérhető operációs rendszerei közül a Windows XP a legkevésbé biztonságos." Ja, meg leginkább növelni kell a bevételt! én nem veszem be a süket dumát..
 • Mekong Delta
  #4
  Ennek örömére holnap letörlöm a Win7-et és visszarakom a jól bevált XP-t, ami nem bosszant halálra!
 • kvp
  #3
  Ez csak a nyugati ceges ugyfeleket erinti. Nekik olyan os kell, amihez van tamogatas. Mivel a legtobb gep oem windows-al erkezett anno es meg mindig az van rajta, ezert az os-el egyutt a gepet is cserelik. Ezt megtehetik ugy, hogy olcso irodai gepeket vesznek a hp-tol, os-el, tamogatassal, stb.-vel egyutt.
 • toarpad
  #2
  Az öregnéninek a helyi otthonban az XP is megfelelő,minek váltson mikor már ezt szokta meg évek óta. Meg amúgy is,ahogy mondták,új OP rendszer,új konfig. Aztán a pénzt rá ki adja?
 • culas25hc
  #1
  Vicces, hogy sok-sok év után ismét az all-in számítógép lesz a trendni :D