Szekeres Viktor

Magyar csatornán is élőben látható a vasárnapi Oscar-gála

Ismét élőben láthatjuk idehaza az Oscar-díjak átadását, s ismét az HBO szerezte meg a világ legelismertebb filmes eseményének közvetítési jogait. Vajon A némafilmes vagy A leleményes Hugó fog tarolni?

Közeleg a 84. Oscar-gála – magyar idő szerint február 26-án éjjel összesen 24 kategóriában osztják ki a filmipar egyik legnagyobb elismerésének számító díjakat. A vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadót idén is élőben közvetíti az HBO. Az esemény házigazdája a műfajban veteránnak számító Billy Crystal lesz, a 64 éves színész mostanáig nyolcszor tűnt fel e szerepkörben. Crystal 1990-ben töltötte be először a házigazda szerepét az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadóján, majd az azt követő három évben is ő vezényelte le az eseményt. 1997-ben és 1998-ban visszatért a gála élére, majd 2000-ben és 2004-ben újra a házigazda szerepében láthattuk. Hét év kihagyás és Eddie Murphy távozása után most ismét őt érte a megtiszteltetés.

Az HBO-n magyar idő szerint február 26-án éjjel 1 órától élőben lesz látható a vörös szőnyeges bevonulás, majd 2:30-tól egyenes adásban közvetíti a csatorna az Oscar-gálát. Akik látták a januári Golden Globe-közvetítést, azok számára nem meglepetés, hogy később a vágott változat is megtekinthető lesz, ennek időpontja február 29-e, szerda, 19:45 - az adás feliratozott lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    2009 RTL, de senki sem nézte. 2010 sehol sem volt és tavaly volt az HBO-n.
  • Marinecorps #5
    Régebben még valamelyik kereskedelmi csatornán is adták az oscar-t, de abbahagyták mert egyáltalán nem térül meg. Ha jól emlékszem tavaly volt az első év amikor már nem közvetítették.
  • winnie #4
    jesszus, nem besérülni kell. csak leírtam, hogy senkinek nem szokott kelleni az oscar, nem tudtam, hogy ilyen pukkancs vagy. sajnálom, ha a szívedre vetted.

    bár mondjuk kezdem gyanítani, hogy csak poénból írod, mert azért ennyire mindenki tud szöveget értelmezni, de megkérdezem, hogy az idézett mondatban hol van az, hogy más csatornák is indultak a jogért? megszerezte = fizetett a jogtulajdonosnak. nem értem, hogy merülhet fel, hogy, nem is tudom, valami licitálás folyna egy oscar-közvetítésért. ez teljesen abszurd elképzelés.
  • donceleger #3
    Idézek a cikkből:
    "s ismét az HBO szerezte meg a világ legelismertebb filmes eseményének közvetítési jogait"

    tudod nem sokáig kellett volna olvasnod, az első mondatban benne van. Bár ismerlek már, te vagy a nagy megmondó ember. Villanyszerelőnek kellett volna menned, ott aztán mindenbe beleköthetsz!
  • winnie #2
    harcba? semelyik nem indult semmilyen harcba. ki akarna valamit éjjel kettőkor közvetíteni?
  • donceleger #1
    Engem az érdekelne, hogy mely más csatornák indultak harcba a közvetítés jogaiért.