Szekeres Viktor

Új magyar sorozat készül egy külföldi alapján

A Társas játék után újra izraeli formátum alapján készít sorozatot a magyar HBO. A Be Tipul című izraeli széria hazai adaptációjának főszerepében Mácsai Pál látható. A forgatás november 22-én kezdődött.

A magyar HBO idén készítette el és mutatta be első folytatásos sorozatát, a Társas játékot, melyet a közönség és a kritikusok is nagyon jól fogadtak. Most ismét egy izraeli formátum, a Be Tipul alapján forgatunk saját gyártású drámasorozatot. A sorozat 2005-ben kezdte pályafutását Izraelben, és összesen két évad készült belőle. A széria kritikai sikerét mutatja, hogy az első szezon az Israeli Academy Awards minden lehetséges díját megnyerte drámasorozat kategóriában. Az amerikai HBO 2008-ban készített belőle egy minimális nézettségű, de kritikailag annál elismertebb adaptációt In Treatment címmel.


2009-ben a közép-európai HBO is megvásárolta az izraeli sorozatformátum jogait. A régióban eddig három adaptáció készült: román, cseh és lengyel, jelenleg a magyar változat forgatása zajlik. Az eredeti sorozat kreátora Hagai Levi. A 40 epizódos magyar adaptáción Tasnádi István (Made in Hungaria) vezető forgatókönyvíró és csapata dolgozik. Az amerikai sorozatban Gabriel Byrne által alakított pszichológus szerepében Mácsai Pált láthatjuk. A forgatás november 22-én kezdődött, és 21 hétig tart. A sorozat várhatóan 2012 őszén kerül adásba.

Az HBO leírása szerint a magyar Be Tipul története középpontjában egy, az ötvenes éveiben járó, neves pszichológus (Mácsai Pál) áll, aki hétfőtől csütörtökig fogadja pácienseit rendelőjében, majd péntek esténként ő maga keresi fel a pszichológusát, hogy megoldja a saját magánéletében jelentkező problémákat. A heti üléseken keresztül nyolc ember személyes történetét, drámáját ismerhetjük meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Érdekesen hangzik - kár, hogy nincs HBO-m...