Berta Sándor

WiDi technológia és a beszédvezérlés a tévékben

A dél-koreai gyártó stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Intellel és emellett bejelentette a legújabb gesztusvezérléssel kapcsolatos fejlesztését is.

Az LG és az Intel stratégiai szövetséget kötöttek egymással a Wireless Display (WiDi) technológia bevezetéséről és támogatásáról. Mindez azt jelenti, hogy a dél-koreai cég CINEMA 3D Smart tévéibe jövőre integrálják a WiDi-t, ezzel ezek a modellek lesznek az első olyan televíziók, amelyek támogatni fogják a technológiát. A Wireless Display segítségével a notebookon és más mobil eszközökön tárolt tartalmak átjátszhatók és HD felbontásban jeleníthetők meg televíziókon, projektorokon és monitorokon.


"A cégünk a WiDi technológiát különböző termékekbe akarja integrálni azért, hogy a fogyasztóknak egy vezeték nélküli és intelligens tartalomhasználatot tegyen lehetővé. Az LG-vel való együttműködés következtében az LG CINEMA 3D Smart TV-k használói is anélkül profitálhatnak a Wireless Display technológiából, hogy egy külső adaptert kellene vásárolniuk" - jelentette ki Hee-Sung Lee, az Intel Korea menedzsere. "Ennek a stratégiai szövetségnek köszönhetően a CINEMA 3D Smart TV-k használói kényelmesebben férhetnek hozzá a 3D-s tartalmakhoz. Az Intel WiDi csak egy lesz azon funkciók közül, amelyek segítségével kényelmesebbé tesszük a CINEMA 3D Smart TV-ink vezérlését és amellyel a termékeink jól megkülönböztethetők lesznek a vetélytársaink modelljeitől" - tette hozzá Michael Wilmes, a LG Electronics GmbH PR-menedzsere.

A dél-koreai társaság az Intellel kötött stratégiai együttműködés mellett bejelentette a Magic Remote nevű távirányító-rendszert, amelybe beépítettek egy mikrofont, így akár beszéddel is vezérelhető. A felhasználók egy egyszerű paranccsal elindíthatják például a televízió képernyőjén az online keresést. A távirányító közepén elhelyezett scrollkeréknek köszönhetően lehetőség van a képernyőn megjelenő menükben való gyors váltásra és navigálásra. Ezenkívül az úgynevezett Magic Motion Remote Control gesztusokkal is irányítható. Az új rendszer várhatóan jövőre jelenik meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #19
    Meg kéne tanulni olvasni. A cikkben összesen 3 fejlesztésről van szó:
    1. A wifi adapter nem külső, 10-15eFt-ért megvásárolható egzotikus kütyü lesz, hanem bekerül a tv-be. Ezt a technikát elnevezték WiDi-nek, amúgy tök ugyanaz mint a Samsung Allshare-je, vagyis támogat TP-Link routert is, tökmind1 milyen chipsetes.
    2. A távirányítóra rákerül egy pointer vezérlő, vagyis a továbbiakban nem szükséges okostelefont is venni a TV mellé, ha böngészni/menüben mászkálni akarunk, és nincsenek erre óráink.
    3. A távirányítóra rákerül egy mikrofon, és lehetőség lesz hangvezérlésre.
    Esélyes hogy a 3. k.rvára nem fog működni, de a másik 2 az igen.

    Ez egyik se spanyolviasz, de mindkettő (külső adapteres mókolás, alkalmatlan távirányító) gáz volt eddig, olyan üzenettel hogy ez az egész okostv-s dolog nem egy kiforrott valami, ne vegyem meg most, majd 5 év múlva, ha addig nem csöng le a hype.
  • phaszfej #18
    admin h kurna seggbe egy ló miközben alszol
  • duke #17
    Ja egy ujabb baromsag, amirol majd meggyozik a hulyeket, hogy enelkul elni sem erdemes, es az hozza majd el a nirvanat, ha beszelgethet a tevevel.
    Persze a "fejlesztesek" nagyreszenek nincs valodi haszna, de ez mar nagyon eroltetett. Kb a Jetson család cimu rajzfilmben vannak ilyen hasznos technikai vivmanyok.
  • cloud.strife #16
    Kóreábú gyünám a egísz világmindensígám gyerökök... :)
  • sanyicks #15
    Hát olyanoknak ami manapság a számtechben történek, hogyan örülhetnék? Parasztvakítás, marhaságok, újrafeltalálások kb ebből áll.
  • paradan #14
    Ekkora hulyeséget. Már a neve is idegesítő. Már nem tudják mit találjanak ki, erőltetett az egész.
  • B0nFire #13
    Öcsém, azért nem vagy semmi! Elég régóta olvaslak már, de hogy neked még soha a büdös életben egyetlen pozitív kommented nem volt, az valami hajmeresztő. Miféle megkeseredett alak vagy te, aki soha semminek nem képes örülni?!

    Nekem is vannak rossz napjaim, de akkor leginkább kussolok.
  • B0nFire #12
    Az, hogy a tévéd wifin keresztül rácsatlakozik a gépedre, az egy dolog. Ez a cikk arról szól, hogy egy már meglévő technikát (nem a spanyolviaszt találják fel, nem) tömegesen elkezdenek alkalmazni a jövő tévéiben. Sorozatgyártásra állnak rá, és vélhetőleg új szabványos hírközlési mód alakul ki. Tehát:

    Nem újdonság, csak a tévékben az, és még nincs tömegesen elterjedve. Ezen kívánnak változtatni.

    Mit nem lehet ezen érteni? Egy technika akkor ér valamit, ha tömegesen használják, ha szabvány, és az utolsó kenyérpirító is tudja. Akkor lehet tömegesen olcsón előállítani. Néhány éve még pl egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy minden kütyüben alapértelmezetten legyen wifi, most meg el nem lehet nélküle készüléket adni. Az én laptopomban sincs, pedig csak pár éves.
  • sanyicks #11
    Ejjha, megy a spanyolviasz szarás rendesen.
  • cloud.strife #10
    4, azaz NÉGY éves Sony tévém is tudja a DLNA-t, meg a PS3-am is.....