19
  • Komolytalan
    #19
    Meg kéne tanulni olvasni. A cikkben összesen 3 fejlesztésről van szó:
    1. A wifi adapter nem külső, 10-15eFt-ért megvásárolható egzotikus kütyü lesz, hanem bekerül a tv-be. Ezt a technikát elnevezték WiDi-nek, amúgy tök ugyanaz mint a Samsung Allshare-je, vagyis támogat TP-Link routert is, tökmind1 milyen chipsetes.
    2. A távirányítóra rákerül egy pointer vezérlő, vagyis a továbbiakban nem szükséges okostelefont is venni a TV mellé, ha böngészni/menüben mászkálni akarunk, és nincsenek erre óráink.
    3. A távirányítóra rákerül egy mikrofon, és lehetőség lesz hangvezérlésre.
    Esélyes hogy a 3. k.rvára nem fog működni, de a másik 2 az igen.

    Ez egyik se spanyolviasz, de mindkettő (külső adapteres mókolás, alkalmatlan távirányító) gáz volt eddig, olyan üzenettel hogy ez az egész okostv-s dolog nem egy kiforrott valami, ne vegyem meg most, majd 5 év múlva, ha addig nem csöng le a hype.
  • phaszfej
    #18
    admin h kurna seggbe egy ló miközben alszol
  • duke
    #17
    Ja egy ujabb baromsag, amirol majd meggyozik a hulyeket, hogy enelkul elni sem erdemes, es az hozza majd el a nirvanat, ha beszelgethet a tevevel.
    Persze a "fejlesztesek" nagyreszenek nincs valodi haszna, de ez mar nagyon eroltetett. Kb a Jetson család cimu rajzfilmben vannak ilyen hasznos technikai vivmanyok.
  • cloud.strife
    #16
    Kóreábú gyünám a egísz világmindensígám gyerökök... :)
  • sanyicks
    #15
    Hát olyanoknak ami manapság a számtechben történek, hogyan örülhetnék? Parasztvakítás, marhaságok, újrafeltalálások kb ebből áll.
  • paradan
    #14
    Ekkora hulyeséget. Már a neve is idegesítő. Már nem tudják mit találjanak ki, erőltetett az egész.
  • B0nFire
    #13
    Öcsém, azért nem vagy semmi! Elég régóta olvaslak már, de hogy neked még soha a büdös életben egyetlen pozitív kommented nem volt, az valami hajmeresztő. Miféle megkeseredett alak vagy te, aki soha semminek nem képes örülni?!

    Nekem is vannak rossz napjaim, de akkor leginkább kussolok.
  • B0nFire
    #12
    Az, hogy a tévéd wifin keresztül rácsatlakozik a gépedre, az egy dolog. Ez a cikk arról szól, hogy egy már meglévő technikát (nem a spanyolviaszt találják fel, nem) tömegesen elkezdenek alkalmazni a jövő tévéiben. Sorozatgyártásra állnak rá, és vélhetőleg új szabványos hírközlési mód alakul ki. Tehát:

    Nem újdonság, csak a tévékben az, és még nincs tömegesen elterjedve. Ezen kívánnak változtatni.

    Mit nem lehet ezen érteni? Egy technika akkor ér valamit, ha tömegesen használják, ha szabvány, és az utolsó kenyérpirító is tudja. Akkor lehet tömegesen olcsón előállítani. Néhány éve még pl egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy minden kütyüben alapértelmezetten legyen wifi, most meg el nem lehet nélküle készüléket adni. Az én laptopomban sincs, pedig csak pár éves.
  • sanyicks
    #11
    Ejjha, megy a spanyolviasz szarás rendesen.
  • cloud.strife
    #10
    4, azaz NÉGY éves Sony tévém is tudja a DLNA-t, meg a PS3-am is.....
  • kvp
    #9
    Ha jol latom ez abban fog elterni egy atlag samsung vagy sony tv-tol, hogy nem a szabvanyos wifi-s upnp technologiat hasznalja hanem egy uj frekvenciat es egy uj titkositast a masolasvedelemhez, de azert raknak bele sima wifi-t is, mert a tobbi keszulekben amugy is csak az van, igy menni fog mas gyartok hardvereivel is. A cikk masik resze meg arrol szol, hogy wii-s taviranyitot kapnak az lg-s tv-k is, hogy konnyebb legyen bongeszni. (tehat ezentul a tv menujeben egereszni kell majd)
  • SzirmosSzisza
    #8
    Ez most tényleg mi ? A mostani TV-nk tud olyat, hogy a laptopról böngészi a filmeket és lejátssza mindenféle kábel nélkül, illetve igen, van erre mobilapp is. (illetve működik fordítva is, laposról is meg lehet mondani, hogy a TV-n mi menjen). Szal igazából az a kérdés, hogy ez miben lesz más ?
  • denes123s
    #7
    Ennek a cikknek nincs köze a DLNA-hoz, de ettől függetlenül minden bizonnyal azt is támogatni fogják az említett tévék. A cikk egy vezeték nelküli megjelenítési technikáról szól, vagyis pl egy laptop képét úgy küldöd a tévére, mintha egy hdmi kábellel összekötötted volna, mindezt kábel nélkül. Ha jól tudom már ma is kaphatók a platformot támogató cpuk és nekem a cikkből az jött le, hogy hamarosan elérhetők lesznek hozzá a tévék is.
  • hungi
    #6
    Telefonnal vezérli, szerencsétlen...
  • Sir Cryalot
    #5
    szegény nincs tisztában vele hogy SAMSUNG-éknál az LG a hülye a családban, de valószinűbb hogy lázálmok gyötrik, fel is riadt rá hogy a koreai dzsunkák jobbról-balról előzgetik egymást, erreföl billentyűzetet is ragadott.
  • B0nFire
    #4
    Te most miről beszélsz? Tévéről van szó, nem telefonról!
  • kisedi
    #3
    Ezt már MOST a legolcsóbb SAMSUNG telefon is Tudja!!! Remote Control+Samsung Allshare. Ez utóbbit ráadásul bármely DLNA-s TV vel tudja a telefon. Ehhez képest
    ez csak Intel chipes telefonnal +LG TV-vel fog működni ha sorozatgyártásba kerül. Addigra a SAMU már fényévekkel előre jár a témában
  • passatgt
    #2
    én olyanra tudok gondolni, hogy így is lesz egy távirányító, csak van rajta mondjuk 1 gomb és ha azt megnyomod, utána tudsz neki beszélni, ilyenkor esetleg le is halkítja a tv-t magától
  • szaboi
    #1
    És ha hírek nézése közben azt mondják:
    Na ezt most kapcsolja ki!