Gyurkity Péter

Új Windows Phone 7 telefonok

Egy most napvilágra került benchmark listájában új, eddig nem látott okostelefonok bukkantak fel, amelyek több különböző gyártótól érkeznének. Több külső app és egy kisebb frissítés vár a felhasználókra.

A WPCentral által nyilvánosságra hozott listában több olyan készüléket is láthatunk, amelyekről korábban már szót ejtettünk, de ezzel egy időben kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert újdonságok is felbukkannak itt, és bár némelyikükről egy-egy részlet már napvilágra került, ez nem minden esetben mondható el. Fussunk gyorsan végig ezen megoldásokon, ennyit mindenképpen megérdemelnek.


A HTC Mazaa állítólag a Trophy frissítéseként érkezik majd némi hardveres újítással, míg a HTC Omegáról még ennyit sem tudni. A Fujitsu IS12T már bemutatkozott Japánban, ezen a héten indul meg az értékesítés, a Samsung SGH-i937 pedig minden bizonnyal a Galaxy S II-re hajaz majd, WP7 Mangóval körítve. A Nokia SeaRay szintén korábban megjelent a különböző híradásokban, ez gyakorlatilag az N9 WP7-változata lesz, a Nokia XXX egy egyelőre ismeretlen készüléket, talán a Nokia 800-at takarja, míg az LG LS831 szintén a homályba vész, bár egyesek szerint ez a HD7-re hajazó LG Fantasy lehet. Az NA NA sok fejtörést egyelőre nem okoz, ezen okostelefont teljesen elfedték a benchmark során, tehát csak annyit tudunk, hogy még egy további változatra számíthatunk.


A hivatalos fejlesztői blogban eközben kiderült, hogy a külső appok száma már 30 ezernél jár, ezt pedig további részletekkel egészítették ki. Megtudhatjuk, hogy a beküldött alkotások 75 százaléka angol nyelvű, a második helyet pedig a német foglalja el. A fejlesztések 47 százaléka teljesen ingyenes, 20 százalék a próbaidő után kér fizetést, míg 33 százalék próbaidőt sem engedélyez, először le kell perkálnunk egy bizonyos összeget a használatért. Nem meglepő, hogy a játékok vezetnek a népszerűségi listán (17%), a második helyen az oktató jellegű és a sporttal kapcsolatos fejlesztések osztoznak (14-14%), őket pedig a szórakoztató jellegű appok követik (11%). Immár a Mangóhoz készült alkotásokat is feltölthetik a külső fejlesztők, ez tovább erősítheti a WP marketplace helyzetét.

A Microsoft megerősítette, hogy a következő verzió, amely egyelőre Tango kódnéven ismert, egy kisebb frissítés lesz, elsősorban az ázsiai régiónak szánva, hogy a korábban kevesebb figyelmet kapó itteni cégeket egy szintre hozzák európai kollégáikkal. Elsősorban az olcsóbb, többek között a ZTE és a Nokia által gyártott készülékeken jelent majd fontos előrelépést a Tango, például a Bing javított szolgáltatásaival, bár az még nem egyértelmű, hogy a többi régióban milyen változtatásokat várhatunk az új verziótól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • portable #9
    Nekem is omnia 7-em van. Ma raktam rá a Mango rtm-et. Ezáltal még gyorsabb lett. msn meg a facebook chat nagyon jó benne. meg az uj marketplace is. jobb meg olcsobb appok kellenének rá.
  • tomboy013 #8
    Az Omniával kapcsolatban azért terjedtek rossz hírek mert hibás firmware-t raktak egy jópár darabra ami miatt nem lehetett otthon frissíteni. Az enyémmel is ez volt, de bevittem egy samsung szervízbe és rávágtak egy új szoftot azóta frissül rendesen és semmi probléma nincs vele. A szervízbe is kérdeztem hogy sok Omniát hoztak-e eddig vissza durva hiba miatt és azt mondta a gyerek aki ott dolgozott hogy eddig összesen 1 ilyennel találkozott azzal is hangszóró probléma volt.
  • Atkamon #7
    Nővérem férjének HTC Mozart-ja van, és ő azzal is nagyon meg van elégedve. Én is Omnián gondolokozok, de ő meg azt mondta, hogy másoktól csak rosszat hallot róla (Microsoftnál dolgozik).
  • Csaba42 #6
    Valóban nagyon jól sikerült az Omnia 7, aki WP7-ben gondolkozik, annak bátran tudom ajánlani. Kicsit túlszaturált mondjuk a kijelzője, de ettől még éles és jó képet ad.
  • DjDano #5
    Minden gyártó október illetve karácsony környékén szokta elárasztani a piacot az újdonságaikkal...
  • tomboy013 #4
    Szerintem sem lesznek ezek annyival jobb telefonok hogy sokkal többért kéne adniuk. Én is Omnia 7 tulaj vagyok és meg vagyok elégedve vele. A sebessége is bőven jó nem kell ide 2 magos proci meg ez meg az hogy jól fusson a WP7. Ezek csak azért vannak hogy mégtöbbet kisajtoljanak az emberekből, mert jobbnak hangzik de valójában annyival nem ér többet az egész. Ráadásul szerintem az Omnia 7 a legszebb, legigényesebb WP7-es telefon =) Talán a HTC HD7 kelhetne versenyre vele bár a kijelzője visszaveti, de persze ez az én véleményem =)
  • asysoft #3
    Tessék, egy kis pletyka a HTC Omegáról. Egyébként neked kell eldöntened, hogy az ár vagy a teljesítmény-e a fontosabb (no nem mintha utóbbival gond lenne most WP7 esetén).
  • orbano #2
    Én nem vártam, vettem fingér-hugyér egy omnia 7-et, kollégáim meg optimust. szerintem egyik megjelenő telefon sem lesz annyival sokkal jobb, hogy megérje a négy-ötszörös árat :)
  • lcee #1
    Szerintem ezek a gyártók direkt engem szivatnak
    Már 2 hónapja telefont akarok venni, gondoltam veszek vmi jó kis WP7-est, de azóta olvasom hogy megjelenik meg bla-bla
    De mindig csak ilyen homályos hírmorzsák kerülnek ki hogy lehet hogy ilyen meg lehet hogy ez a neve...
    És most már ideérünk lassan szeptemberhez és még mindig nincs semmi konkrétum :(

    Pedig kíváncsi lennék érdemes volt-e várni vagy sem....