Gyurkity Péter

WP7 - új logó és meglepetés augusztusban

A Nokia és a Microsoft közösen meglepetést ígérnek augusztus közepére, az akkor megrendezendő Gamescom 2011 alatt. A Motorola eközben újabb okostelefont mutatott be, amely szintén ősszel érkezik majd.

Egyszerre több hír is befutott a Windows Phone 7 platformmal kapcsolatban, amelyekből megtudhatjuk, hogy a Microsoft egyrészt új logót kölcsönzött saját mobil operációs rendszerének, másrészt pedig a Nokiával közösen fontos bejelentésekre készülnek az augusztus 17-én Kölnben esedékes partijukon, amelyről azonban egyelőre nem árulnak el részleteket.

Az említett partner, valamint a rendezvény (Gamescom 2011) jellege alapján arra következtethetünk, hogy a szóban forgó meglepetés okostelefonokat, a WP7 rendszert, valamint esetleg játékokat érint, netán ezeket ötvözi majd. Előfordulhat, hogy a Nokia játékokat futtat majd újonnan érkező WP7-telefonjain, hogy ezzel is kihangsúlyozza a platformváltás előnyeit, az ezáltal nyújtott új szolgáltatásokat. Az biztos, hogy ilyen és hasonló hírmorzsákkal kell fenntartaniuk az érdeklődést, ha nem szeretnék elmulasztani a kínálkozó alkalmat, hiszen a riválisok (elsősorban az Apple és a Google) sorozatban aratják sikereiket, miközben ők még mindig korosodó rendszerüket igyekeznek leváltani a Microsoft megoldásával.

Ez utóbbi egyébként Japánban mutatta be a WP7 új logóját, amely a korábbi változathoz képest már nem tartalmaz 3D-hatást, ehelyett a jól ismert Windows embléma egyszerű, lesimult példányait láthatjuk, több eltérő színben. Nem véletlen, hogy a szigetországból érkezett a hír, hiszen itt mutatták be a Mango verziót futtató első új okostelefont, jóllehet eközben maga a Mango már kikerült a gyártókhoz és egyéb partnerekhez.

A Motorola a maga részéről újabb készüléket mutatott be, amely Pax névre hallgat. A 3,1 hüvelykes érintőképernyőt QWERTY-billentyűzet, valamint ikermagos processzor egészíti ki, a megjelenés ősszel várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #8
    Szerintem olvasd el megint, hogy mit írtam, de ezúttal részletesen.
    Tudtam, hogy akadni fog egy ilyen hozzászólás, mindig akad egy hasonló...
    Te egyébként melyik linuxról beszélsz? Írnál róla egy kicsit bövebben?
  • DjDano #7
    Remélem nem azt jelentik be, hogy az MS felvásárolja a Nokiát...
  • Narxis #6
    :D
  • serkov #5
    Kár, hogy nem ismered a platformot, meg ha akarod gyözködhetsz, hogy okos vagy... Ez a Linux meg sztem 1 fos! sokan rájöttek, hogy az csak el kellett kezdeni használni!
  • Madve #4
    Esetleg még szó lesz a QT-röl, hogy azt is viszi, és azdejó mert máris letölthetsz egy rakat cuccot az ovi store-ból, tehát a népszerü alkalmazásokra nem kell egy percet sem várni, hogy megjelenjen erre a platformra...
  • Madve #3
    Akinek nem esett volna le, a linuxnál a meego-ra gondoltam...
  • Madve #2
    Gondolom Elop megint elöránt a zsebéböl egy wp-t futtató prototípust, mond hozzá egy dátumot, és ráakaszt egy árcédulát, ez után a mellette vigyorgó Ballmer is elövesz egy ugyanolyan, de más színü telefont, és hozzáteszi, hogy ezen már lesznek xboxos mobiljátékok, és miután bebootol egyet, odamutatja a kameráknak. Majd kezet fognak egymással, és megbeszélik, hogy aznap melyikük egyik ingatlanjában ünneplik meg ezt a faszajó fellépést amin annyira kiszámíthatatlan volt...

    Ami tényleg érdekes bejelentés lenne:

    - rá jöttünk, hogy a wp alapjaiban rossz, és hiába próbálkoztunk, menthetetlen. Tanakodtunk, hogy mi legyen, aztán beugrott, hogy van nekünk egy faszajó desktop linuxunk mobilokra, szóval azt rakjuk rájuk, de ne ijedjen meg senki sem aki a wp-t várta, megkapja a csempetoszogató felületet ezen is, csak nem wp os lesz hanem wp mobile shell ami elfut egyaránt meego és symbian alatt is, a késöbbiekben meg kiadjuk ios-re meg androidra is. Xbox is multiplatformos lesz.
    Ezzel a malörrel egy csomó pénzt, és idöt megtakarítottunk, szóval nem kell év végéig várni, már holnap a boltokban lesz.

    Egy ilyen bejelentésen csodálkoznék igazán, és szerintem értelmesebb lenne, mint még egy mobil os-t felfuttatni, amikor a telefonok hardvere már ott tart, hogy azon már inkább desktop rendszereket kellene futtatni...
  • tenkenorman #1
    Majd mindenki csináljon úgy mintha tényleg meglepődne:D