Gyurkity Péter

Nokia: Windows Phone 7 kizárólag az USA-ban

Egyre több jel mutat arra, hogy a cég új operációs rendszerére épülő okostelefonok kizárólag az Egyesült Államokban lesznek kaphatók, míg az alternatív változatok mindenhol máshol.

Néhány nappal ezelőtt írtunk újabb részletekről az N9 várható megjelenése kapcsán, most pedig további információk kerültek napvilágra, amelyek alapján több fontos kérdés is felmerül a cég terveivel és stratégiájával kapcsolatban. Érdekes módon ugyanis a Nokia svéd portálján bukkant fel a visszaszámlálás, az amerikai hivatalos oldalon ennek nyomát sem találni, egy interjúból pedig azt tudhatjuk meg, hogy a gyártó alapvető módon elválasztaná Észak-Amerikát a többi régiótól.

A Nokia elnöke exkluzív interjúban árulta el, hogy a Windows Phone 7 vonalon minden erejükkel az USA-ra koncentrálnak majd, ami egyben azt is jelentheti, hogy a többi régióban egyáltalán nem lesznek kaphatók ezen készülékek. Ez némi csalódást jelent a vásárlók számára, nekik mindössze az szolgálhat vigaszul, hogy az alternatív megoldások (S40, Symbian, illetve MeeGo) ezzel ellentétben mindenhol máshol megjelennek, Észak-Amerikát kivéve. A Knowyourcell portál szintén megkereste a cég illetékeseit, ők kifejezetten az N9-re fókuszáltak, a válaszból pedig az derült ki, hogy az USA itt kimarad a képből, egyéb régiókban viszont belátható időn belül felbukkan az okostelefon.


A Nokia mindezen részletek alapján igyekszik behozni lemaradását az amerikai piacon, miközben máshol a meglévő fejlesztésekre, az alternatív vonalakra támaszkodik majd. Nem túl valószínű, hogy a Microsofttal kötött exkluzív megállapodás eredménye lenne a fenti stratégia, mindössze az eltérő eredmények és vásárlói fogadtatás késztetheti a céget erre, bár azt egyelőre nem zárják ki, hogy a WP7-sorozat példányai végül mégiscsak felbukkannak majd a többi régióban.

A WP7 háza táján egyébként most (a Mango elkészülte után) a Tango kódnevű verzió kapcsán folynak a találgatások. A legújabb információk szerint ez a változat két részletben jelenik majd meg, még a WP8 (Apollo) debütálása előtt, vagyis egy éven belül. Könnyen lehet, hogy a Tango kifejezetten olcsóbb készülékekre érkezik majd, bár a hivatalos megerősítésre még várnunk kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zpe #24
    Nagyon remelem,hogy a MeeGo vonal hangsulyosabb lessz a WP vonalnal .
    Jobb mint a tobbi mobil op .
  • krajcsovszkig #23
    Nem elbizonytalanítani akarlak, de azért bele kell kalkulálni, hogy teljesítményben nem a legjobb. Bár most már úgy lenyomták az árát, hogy lassan ebben a kategóriában ez már nem is olyan ciki.
  • krajcsovszkig #22
    Légyszíves magyarázd el, hogy miért az én hibám, hogy fel van cserélve a kis és a nagy ü, illetve szabályos rendszer frissítés után a saját alkalmazásuk fantom módba kapcsol és se törölni, se újratelepíteni, se a hivatalos módokon frissíteni nem lehet.
    Azt aláírom, hogy én vagyok a fasz, hogy 35 játékot rakok rá, de mellesleg 10 játéknál is akadt és semmi mentséget nem lehet felhozni ellene.

    (Egyébként szerintem még nincs is kint egy éve, amikor én vettem december elején, még épphogy csak lehetett kapni)

    Lehet, hogy ha most leformáznám és a friss szoftverrel tiszta lappal újrakezdeném akkor kevesebb baj lenne vele, de elvileg azért húzták majdnem egy évig a megjelentetést, hogy a szoftveren csiszoljanak. És többek között azért nem vettem androidot, mert nem érek rá folyton piszkálni, állítgatni, meg újratelepítgetni, pedig azt úgy érdemes.

    De a maps meg a kamera miatt még mindig megéri azért, ha valaki sokat használja ezeket, illetve még mindig ez az egyetlen smart oprendszer, ami tud kikapcsolva ébreszteni.
  • donceleger #21
    Áruld már el nekem légy szíves, hogy hol írtam azt, hogy ez iPhone esetében baj? Nem írtam ilyet, csak azt, hogy annál is van lassulás, nem csak Symbiannál! De úgy látom nálad divat a belekötés, még akkor is valami olyat látsz bele a dolgokba, amik el sem hangzottak. Szövegértés egyes!
    És nyugodj meg, 3GS az. Miért nem lehet elhinni, hogy egy iPhone is lehet lassú? Semmi sem tökéletes, így az apple sem az!
    Ami meg a designt illeti, nem mondom hogy az összes nokia szép, mert nem az, de azért akad egy-két kiemelkedő készülék is. Mint pl az N9! Amúgy kíváncsi leszek majd iPhone 6-ra, az állítólag teljes érintőképernyős változat lesz gombok nélkül, pont mint az N9! Vagy az jó lesz, mert apple? pfff
  • fergusonpapa #20
    "Egyébként amiket írnak róla, specifikációkat, azokat tudja? Mert ha igen, akkor nem érdekel, hogy kissé lassabban, van időm bőven! :)'


    "A sokak által dicsért iPhone is lassul, ha meg van erőltetve, ezt volt szerencsém saját szemmel látni, amikor is haver iPhone 3GS-ét nyomogatva 2-3 mp-es késlekedéssel reagált."


    akkor most mivan??? nokiádnál tudsz várni iphone-nél nem? am utobinál megnézném mikor lassul be max sima 3g.és azse 20alkalmazástól(amit énis tapasztaam nokiánál) hanem 80-100nál.

    Szépvolt jóvlt a nokia de ennyi volt.HA kilábalnak csak örülni fogok,de félek erre nem sok esély van.


    A Nokia designjét meg dicsérni khm erre nemmondok semmit :)


  • donceleger #19
    Az jó, már kezdtem kicsit elbizonytalanodni krajcsovszkig irománya nyomán, de titkon reméltem, hogy ez azért nem így van. Gondolom ez attól is függ, hogy mennyi minden van rá feltelepítve. A sokak által dicsért iPhone is lassul, ha meg van erőltetve, ezt volt szerencsém saját szemmel látni, amikor is haver iPhone 3GS-ét nyomogatva 2-3 mp-es késlekedéssel reagált.
    Mondjuk ezekből kiindulva lehet, hogy tényleg user error, az meg belefér.
  • donceleger #18
    Ezek szerint te még nem láttad élőben a készülékeket?
    Nekem most egy Samsung S5230 van, aminek a mérete 104x53x11,9.
    Nemrégiben megkukkantottam egy galaxy s2-őt, ami ugye csak 2 cm-em nagyobb és 1 cm-el szélesebb. Nem tűnik soknak, de a valóságban olyan, mintha kétszer akkora lenne! Hihetetlen, de tényleg óriásinak tűnik és minden bizonnyal az is. Úgyhogy számít még az az 1 cm és a fél cm is a Nokia N8-al szemben. Mellesleg azt is láttam élőben és így állapítottam meg.
  • Pretorian #17
    Reszponzivitásban azért a Galaxy S, sőt, a Galaxy S 2 is képes megereszkedni, bár ez az Android hibájának tudható be. Az Android lehet hogy hihetetlenül felhasználóbarát, személyreszabható, látványos, és élvezetes, de a mai csúcs mobilos hardveren is be-beakad az UI. Jó, mondjuk a legkorszerűbb Symbianhoz képest természetesen még mindig fényévekkel jobb így is.
  • Pukkka #16
    Amit itt leírtál, az kb mind user error. Nekem 1 év alatt soha nem produkált ilyeneket.
  • krajcsovszkig #15
    Na viszont van ismerősöm akit pont az zavar a Galaxy S-ében, hogy a méretéhez képest túl könnyű, túl műanyag. Nekem is az N8 súlya még direkt tetszik is, és egyébként is ez az üveg és az alumínium miatt van, ami simán megér ennyit.