Gyurkity Péter

Vizuális hangposta a WP7 Mango-ban

Újabb funkcióról futott be hír a várva várt, egyelőre Mango kódnéven ismert frissítéssel kapcsolatban, ez pedig a versenytársaknál megismert vizuális hangposta. A HTC eközben megnyitja Android bootloaderét.

A legutóbbi beszámolóhoz hasonlóan ezúttal is a YouTube oldalán bukkant fel egy videó, amelyben közelebbről is szemügyre vehetjük az egyelőre béta változatban elérhető Mango szolgáltatásait. A vizuális hangposta ugyan nem számít forradalmi újításnak, mégis kellemes kiegészítésként szolgálhat, miközben a megszokott funkciók sem tűnnek el a kínálatból.


Az új verzió alatt az eddig a telefonos menü alatt szereplő gombot lecserélik, mégpedig az oldal tetején megjelenő voicemail fülre, így erre az oldalra "lapozva" megtekinthetjük a beérkezett üzenetek listáját, nevek és telefonszámok között válogatva. Ezeket könnyen rendezhetjük, a nem kívánt üzeneteket törölhetjük, a beállítások között pedig lehetőségünk van a hagyományos funkcionalitás visszaállítására, vagyis a lista helyett tovább használhatjuk a megszokott gombot, ezzel tárcsázva saját hangposta fiókunkat. Mivel az iPhone és az Android telefonok alatt ez már most is elérhető (előbbinél beépített opcióként, utóbbi esetében pedig külső alkalmazások révén), ezt inkább kellemes újításként, mintsem forradalmi lépésként értékelik az érdeklődők.

A HTC eközben jelezte, hogy a következő hónaptól valóban elérhető lesz a független bootloader saját Android telefonjaik alatt, vagyis itt is lehetővé válik az egyénire szabott firmware alkalmazása. Eredeti bejelentésükre még májusban került sor, akkor az elsöprő vásárlói igényekkel indokolták a lépést, elemzők pedig ehhez hozzáteszik, hogy a legtöbben a szolgáltatók által hozzáadott, feleslegesnek ítélt opcióktól szeretnének ily módon megszabadulni, hogy valóban csak az kerüljön telefonjaikra, amit szükségesnek vélnek.

A Sony Ericsson már korábban elérhetővé tette saját nyitott bootloaderét, ez az idei évben megjelent, Android 2.3-at futtató készülékeken (Xperia Arc, Play, Neo, és Pro) alkalmazható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #5
    Már hogy ne kéne? Hangposta ugye náluk tárolódik...
  • nextman #4
    Kell tamogatnia?
    Nem ugyanolyan ez, mint egy videotelefonalas, amit maga a telefon rogzit?
  • Narxis #3
    Nincs.
  • asysoft #2
    Naja. Van egyáltalán olyan magyarországi szolgáltató, amely támogatja a visual voicemailt?
  • sanyicks #1
    ebből a cikkből is a wf7-es hír az érdektelen, az android bootloaderes hír már érdekesebb :D