MTI

Felmentették a kuruc.info főszerkesztőjét

Bizonyítottság hiányában felmentette a kuruc.info főszerkesztőjét az ellene rágalmazás miatt indult büntetőperben a székesfehérvári városi bíróság pénteken; az ítélet nem jogerős - közölte a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

Gieszné Boda Orsolya közlése szerint a módosított vádiratban foglaltak alapján M. B.-t egyrendbeli személyes adattal való visszaéléssel, valamint kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazással vádolták. A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, illetve azt követően több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti események kapcsán a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait, őket súlyosan sértő kijelentésekkel együtt.

A Székesfehérváron 2009 novemberében kezdődött, több tárgyalásból álló per során nem bizonyosodott be, hogy a portálon közzétett tartalmat M. B. írta. A tanúk "hallomásra" hivatkoztak, a Tomcat néven ismert Polgár Tamás blogger pedig - aki maga jelentkezett tanúvallomásra, s aki szerint az adott időpontban a vádlott volt a főszerkesztő - perben, haragban volt vele. Nem nyert bizonyítottságot az sem, hogy az ominózus írások közzétételének idején a vádlott volt a portál főszerkesztője. Ezzel kapcsolatban igazságügyi szakértőt is meghallgattak. A bizonyítási eljárásban segíthetett volna az adott időszakban használt szoftver, azt azonban 2007-ben törölték.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezést jelentett be, a védelem három nap gondolkodási időt kért. A per a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján került a Székesfehérvári Városi Bíróságra. A portálra 2006 októberében felkerültek miatt a budapesti II.-III. kerületi ügyészség vádat emelt a kuruc.info főszerkesztője - mint magánszemély - ellen, aki egyben a honlap hirdetésszervező cégében, a Hunmédia Kft.-ben jelentős befolyással rendelkező tulajdonosként szerepelt.

A vádiratot 2008 szeptemberében nyújtották be a fővárosi II.-III. kerületi bíróságra. A vádlott meghatalmazott védője 2009 februárjában elfogultsági kifogást nyújtott be, kérve, hogy az ügy elbírálásából a Fővárosi Bíróság valamennyi tanácsát zárják ki, majd ezt valamennyi kerületi bíróság és a Fővárosi Bíróság kizárására pontosította. Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla járt el. Az ügy elsőfokú elbírálására a székesfehérvári városi, a másodfokú eljárásra pedig a Fejér Megyei Bíróságot jelölték ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ipipipipip #5
    Ha akarnák, már rég leállították volna az egész bandát, nem lenne túl nehéz, tekintve, hogy minden adat áramlása MINDIG kétirányú. Egy kisebb dezinformációval pillanatok alatt fel lehetne térképezni, de úgy látszik, hogy az (nb) hivatalban ücsörgő volt elvtársak még mindig érdekeltek ebben a perverz játékban.
  • sanyicks #4
    Elszámoltatás akkor lesz amikor a lámpavasra feltekert kötél meghúzására számol vissza a nép, amely kötél másik végén lévő hurokban egy politikus nyaka van.
    Addig csak cirkusz lesz, 2 hetente találnak valami szabálytalanságot, fú ejha felháborodás, majd a rendőrség vizsgálódik... vizsgálódik, és 2 év után mikor már senkit sem érdekel, bizonyíték hiányában megszűntetik hivatalosan is a nyomozát (nem hivatalosan el sem kezdték).
  • akyyy #3
    vivát székesfehérvár!
  • tttttom #2
    Hát ja.
  • Tetsuo #1
    Az ügyekben eljáró bírák és ügyészek, nem emberek, hanem alantas fergek, akiknek bortonben lenne a helyuk. Nem az ujsagirokat kene cseszegetni, akik felhaborodnak a felhaborito torvenyszegeseken! Jo lenne, ha mar tenyleg lenne vmi kis elszamoltatas..