MTI

Milliárdos károkat okoznak a számítógépes bűncselekmények

Meghaladja az évi 10 milliárd eurót is a német cégeknek a számítógépes bűncselekmények által okozott kár. A KPMG felmérése szerint országszerte minden negyedik vállalat lesz áldozata valamilyen számítógépes bűncselekménynek.

Az internetes behatolók egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak, ugyanakkor a felmérés azt is megállapította, hogy majdnem minden második esetben az adott cég munkatársa, vagy volt munkatársa a tettes. Növeli a veszélyt, hogy nagyon sok vállalat végeztet informatikai munkát külső céggel. A vizsgálatba bevont 500 vállalat válaszaiból kiderült, hogy a válság ellenére igyekszenek többet költeni az informatikai rendszerek biztonságára: az elmúlt két évben ötven százalékkal növelték ilyen jellegű kiadásaikat.

Legutóbb Németországban a Magyarországon is érdekelt Schlecker drogériahálózatnál történt egy durva számítógépes behatolás: a vezető német drogérialáncnál a múlt héten több mint 7 millió e-mailcím és 150 ezer németországi online-ügyfél neve, postacíme és egyéb adatai kerültek ki az internetre a cég adatbázisából. Számlaadatok vagy jelszavak nem jutottak ki az adatbázisból, a probléma egy külső szolgáltatónál történt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!