MTI

Aggasztja a számítógépes bűnözés az ukránokat

A számítógépes bűnözés elleni küzdelem fokozásáról döntött az ukrán parlament.

A kijevi törvényhozás kedden fogadta el a számítógépes bűnözés elleni, 2001-ben Budapesten aláírt nemzetközi konvenció ratifikálásával kapcsolatos törvénymódosítást. Ennek keretében az ukrán belügyminisztérium huszonnégy órás információs szolgálatot hoz létre az internetbűnözés leküzdésére.

A jogszabály-módosítás elfogadását az ülésteremben megjelent 413 képviselőből 249 támogatta. A döntés értelmében Ukrajnában a belügyminisztériumra hárul a feladat egy olyan éjjel-nappal működő információs hálózat kialakítását illetően, amely sürgősségi támogatást tud nyújtani a számítógépes rendszerekkel és adatokkal kapcsolatos bűncselekmények, és az ezeket elkövető személyek utáni nyomozáshoz, valamint az elektronikus információgyűjtéshez - adta hírül a korrespondent.net internetes ukrán hírportál.

A törvény arról is rendelkezik, hogy az elektronikus bűnözés elleni huszonnégy órás információs szolgálat feladatkörét a belügyminisztérium állományának a tagjai látják majd el. A hírportál megjegyzi, hogy az ukrán belügyi tárca egy évvel ezelőtt már létrehozott egy internetes bűnözés elleni ügyosztályt. A szájtot működtető Korrespondent heti hírmagazin akkor arról cikkezett, hogy a világhálót Ukrajnából kiinduló veszély fenyegeti, hiszen - mint a kiadvány fogalmazott - az ukrán hackereket még az FBI és a Scotland Yard félelmetes nyomozói is különösen veszélyeseknek tartják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HADOPILUZER #1
    mi a l*sz*r az a nemzetközi koncenció ratyifikázása ??? dógoztak ezek életükben egy percet is ?