MTI

A neten kutatott áldozatok után egy emberrabló banda

A brazil rendőrség felgöngyölített egy emberrabló hálózatot, amely internetes közösségi portálokon szemelte ki áldozatait. A személyes profiljuk adatai alapján vagyonosnak tűnő emberekre munkahelyeiken, kedvenc szórakozóhelyeiken csaptak le.

Kilenc embert tartóztattak le a múlt héten, főleg olyan fiatalembereket, akik órákat töltöttek a világhálón, hogy a bűncselekményt kiterveljék - közölték a brazil hatóságok hétfőn.

A rendőrök akkor ütöttek rajta a bűnbandán, amikor egy 19 éves fiú elrablása ügyében nyomoztak Sao Paulo államban. A nyomozók lehallgatták a gyanúsítottak beszélgetését, hogy ki tudják szabadítani a férfit. Azt nem lehet tudni, hány ember elrablásért felelős a bűnszövetkezet, vagy hogy mióta tevékenykednek Sao Paulo környékén.

A csoport olyan profilokat keresett, ahol drága utazásokról, luxusautókról és nagy házakról töltöttek fel képeket, ezután megnézték, hogy a lehetséges áldozatok hol dolgoznak, hol a törzshelyük. Miután kiszemelték áldozataikat, kitanulták azok szokásait, majd felkeresték az általuk leggyakrabban látogatott helyeket - mondta el egy illetékes.

Az áldozatok vagyonának ismeretében a csoport pontosan tudta, mennyi váltságdíjat követeljenek a hozzátartozóktól - közölte a rendőrség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!