Ötvös Tibor

Elkészülhet a FreeSpace 3?

Az egyik legjobban sikerült űr szimulátor kétségtelenül a Descent: FreeSpace volt, melynek második része azonban nem úgy fogyott, ahogy azt a kiadó várta volna. Most azonban ismét felmerült a játék neve, méghozzá az első két részt is készítő Volition berkeiben.

"Van pár ember, akik ölni is tudnának, ha az segítene a FreeSpace 3 elkészültében" - nyilatkozta Jim Boone. "Annyira szerettük azt a sorozatot. Én is elég sok küldetést készítettem a két részhez és nagyon közel áll a szívemhez a cím. Az azonban nagy baj, hogy a FreeSpace 2 nem igazán fogyott, az eladási mutatók katasztrofálisak voltak."

"Van is egy elméletem, hogy ez miért volt így, de előre szólok, hogy ebben a kérdésben nem tudok objektív maradni. Sokan gondoljuk azt, hogy a műfaj halálát az ebben az időszakban megjelent Quake vezetett, mely az egérre és billentyűzetre alapozta az irányítását. Előtte - mondjuk a Descent megjelenésekor - teljesen természetes volt, hogy a játékosoknak van otthon 1-2 joystickja. Ám a Quake és a modern FPS-ek megjelenésével ez a kontroller feleslegessé vált."

Boone azonban hozzátette, hogy mindezek ellenére "van esélye egy újabb űr szimulátorra", de jelen pillanatban "még nem mondhat semmit". A csapat jelenleg a Red Faction: Armageddonon és a Guillermo del Toro Insane című játékán dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #21
    WING COMMMANDER kell a népnek...
  • Geri98 #20
    oops... rossz topik XD de itt is lehetne segítséget kérni ?
  • Geri98 #19
    sziasztok!

    ha még valaki nézi ezt a topikot, akkor megkérdezném hogy a FRED-ben hogy lehet elérni hogy a csillaghajókon beam lézerrel tüzeljenek ? Már sokszor az volt hogy kirakok 2 csillaghajót azt az egyiknek 2 lézer ágyúja lövöldöz 20 másodpercenként a másik meg csak áll... és hiába adom nekik parancsba (még a FRED-ben) hogy támadják egymást akkor is ez van.

    valaki tud segíteni ?
  • Kornan #18
    Jah és ingyenes, nem kell hozzá a freespace 2.
  • Kornan #17
    Sajnos nekem kimaradt annak idején a freespace 2, de egy total conversionja felkeltette az érdeklődésemet, néha néha letolok benne egy küldetést.

    BABYLON PROJECT:

    fősite - galéria
    youtube - csorgató
    youtube - ingame
  • Carbine #16
    Azért én a freelancerben a kereskedelmet nem magasztalnám. Mindenhol fix árak voltak, tekintet nélkül a kereslet/kínálatra. Addig szórakoztató, amíg fel nem térképezed a jobb helyeket és kész. Azért vannak még, illetve várhatóak programok a közeljövőben amik esetleg megfelelnek az elvárásoknak.

    JumpGate Evolution(MMO):
    http://www.youtube.com/watch?v=oDIj09VgGzk&feature=related

    Evochron Legends:
    http://www.youtube.com/watch?v=R2KG-dRWL6I

    Spaceforce:
    http://www.youtube.com/watch?v=FW1c4T1MXVY&feature=related

    X3 Terran Conflict (szerintem a legjobb):
    http://www.youtube.com/watch?v=157toXjDH_c

    Illetve említeném mindenképpen a Parkan 2-t és a Precursors-t.

    Több hirtelen nem jut eszembe.
  • HöfEE #15
    "sajnos ez is XP grindelős játék, mint például a WoW és társai. " Hát ez mondjuk negatívum.

    "nincs kereskedelem" Ez még az előzőnél is nagyobb negatívum :S Hát, így már annyira nem is érdekes ez a Black prophecy de még béta, hátha a teljes már jobb lesz. Számomra a freelancer pont azt a fajta "űrszimulátort jelentette" ami nekem tetszik, hatalmas bejárható tér , jó harcrendszer(mint egy fpsben), kereskedelem, fejlesztési lehetőségek és a single sztorija is jó volt szerintem.
  • Carbine #14
    pontos megjelenési dátumot nem tudok, igaz nem is kerestem. Jelenleg béta van, amivel magam is játszom. A tutorial/prelude-ot muszáj végigvinni, egy az egyben egy single játék, utánna bedob az univerzumba. Jó hangulata van, de sajnos ez is XP grindelős játék, mint például a WoW és társai. csapatban azért jobb. Jelenleg a gyártás és modifikáció nem éppen működőképes, legalábbis amikor legútobb próbáltam nem volt az. Számomra nagy negatívum, hogy nincs kereskedelem. Képi világa és a hangulat viszont egész kellemes.

    Hivatalos honlap:
    Black Prophecy

    @droidka:
    Nem összehasonlítható a BP az EVE-Online-al, teljesen más kategória a kettő. Az egyetlen közös bennük annyi, hogy az űrben repkedsz... semmi több.
  • Cat 02 #13
    Bétázni lehet már.
  • droidka #12
    Nem sikerült az url, hátha most.

    http://www.gametrailers.com/video/trailer-the-precursors/16360