Szekeres Viktor

A világ legjobb bérgyilkosa: egy 16 éves tinilány

Megérkezett a Hanna első előzetese, melynek főhőse egy fiatal lány, akit édesapja kíméletlen gyilkológépnek képzett ki. A filmet a Vágy és vezekléssel befutó Joe Wright rendezte.

Tegnap került fel a netre a Vágy és vezeklést, valamint A szólistát jegyző Joe Wright legújabb filmjének első előzetese. A Hanna főszereplője a Vágy és vezeklésből is ismert Saoirse Ronan lesz, ő alakítja a Finnország vadonjaiban rejtőzve felcseperedő kislány, aki egykori CIA-ügynök apjának (Eric Bana) köszönhetően már fiatalon egy elitkatona erejével, állóképességével és intelligenciájával rendelkezik. A gond csak az, hogy egy kíméletlen kormányügynök elhatározza, hogy leszámol vele, a világ legjobb bérgyilkosával. (Érdekesség, hogy a film forgatókönyve 2006-ban és 2009-ben is felbukkant a hollywoodi éves feketelistán, mint az év egyik legjobb, le nem forgatott szkriptje.)


A Marokkóban, Németországban, Finnországban és Angliában forgatott thrillert jelen állás szerint április 8-án mutatják be Angliában, s úgy néz ki, hogy az amerikai premiert is erre a napra tűzték ki - utóbbi esetben a film vetélytársai az Arthur című komédia remake-je lesz Russell Branddel, a Rio című animációs film és egy másik vígjáték, a Your Highness. A hazai bemutatóról egyelőre nincs hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ylmar #27
    Az biztos, hogy meg fogom nezni. Az is biztos, nehany jelenetnel vagy vigyorgok, vagy a szemeim forgatom. Napersze: most egyetlen trailer alapjan mondtam velemenyt az egesz filmre (mert mondjuk jelenleg csak ez az egyetlen kis trailerecske erhetö el).
    Vannak olyanok, akik egyes filmeken szertik erezni az "elet szagat", vagy az eletszerüseg szagat, mig mas filmeknel ez nem fontos, illetve mas embereket egyaltalan a mozi erdekel, es a jelenetek, a törtenet valosagalapja egyaltalan nem; nemes egyszerüseggel csak szorakozik. Ki ilyen, ki olyan. Egyik "felekezettel" sincs semmi gond, hiszen ki igy szorakozik, ki ugy. :)
    Szivesen nezek mindenfele filmet. A japan rajzfilm alkotasok (mar amelyik melto erre a titulusra) egy egeszen mas kategoria, nem összevethetö mondjuk a Hanna-val.
    Azok köze tartozom, akiknek kell egy kis "elet szag" a produkcion, akik szeretnek a mozi közben agyalni. Azt gondolom Opeca es visnait is ebbe a kategoriba tartozik. :) Nem mondom, hogy csak a hihetö filmek szorakoztatnak, de pl lefordultam volna a szekröl, ha a Majmok bolygojaban valamelyik makako rozsaszin hartyasszarnyakat növeszt, es elrepül valamerre. Ez szamomra annyira idegen a kepi vilagtol, hogy meghökkenek es egy kicsit ugy maradok. Amig el nem döntöm, hogy sirjak, vagy nevessek.
    A kicsi Hanna nyaktörö mutatvanya, illetve a hozzaallasa a gyilkolashoz majdnem ennyire idegen nekem.
    A törtenetet zsenialisnak tartom, a trailer alapjan a kivitelezest kicsit gyengecskenek. Egyreszt egy kiskamasz "halalossagaval" van problemam. Idösebbek, gyerekekkel foglalkozok szerintem tudjak, hogy mire gondolok. Egy gyerek egyszerüen nem lehet ilyen (Most lehet mondani, hogy persze kivetelek mindig vannak.:) ) Nagyon kivancsi leszek emiatt a föszereplö szineszi alakitasara, a jellemabrazolasara (egyaltalan: milyen jellem lehet, mifele normakkal birhat egy olyan gyerek, aki barmikor, lelkiismeret-furdalas nelkül öl? Mit jelenthetnek szamara az olyan szavak, mint baratsag, szeretet, becsület?).
    A masik dolog, amit visnait is irt elöttem, hogy egy gyermek fizikailag keptelen erre. Keptelen eltörni egy felnött ember nyakat, peldaul. Plane, ha akkora tudasbeli (itt a testkulturalis, küzdösportbeli ismeretekre gondolok) különbseg van kettejük között. Egy közönseges "halando" (mindenki az, muhaha) is reflexböl ellentart a behatasnak, elmozdul, hat meg egy kepzett ember. Akinek sokkal rövidebb a reakcioideje (pl egy veteran katonat nem lehet gegen vagni az utcan ;) egy közönseges civilnek).
    Nem a legjobb ez a trailer. Remelem, a film összessegeben sokkal jobb lesz.

    110 kilos seggre ülteteseröl az a velemenyem, hogy egy kiskamasz nem kepes ra. egy 40 kilos felnött nö esetleg, de egy gyerek semmikepp. A szelsösegeket hagyjuk, miszerint a 110 kilos valojaban egy reszeg lenyugtatozott hajpacni, a gyerek meg egy szuper harcmüvesz, aki shaolinoktol vagy kung-fu mestertöl tanult amiota csak az eszet tudja. Fiziologiai akadalyai vannak; egy gyermek izomzata egeszen egyszerüen nem eleg fejlett. Napersze bizonyosan vannak nagyobb meretü ellenfel hatastalanitasara technikak, de egyreszt nem vagyok sem kung-fu, sem aikido nagymester (mar csak gyakorlo sem), masreszt azok alkalmazasahoz is szüksegeltetik bizonyos foku erökifejtes.

    Visnaittal azert kötekednek: az egy dolog, hogy kepes letenni egy katona akar több ilyen gyereket is lab alol -vajon tenyleg megtenne? ;)
  • Murder3 #26
    a valóságba sok minden megtörténhet, attól h valamit te nem tudsz elképzelni még megeshet.
  • Ender Wiggin #25
    40 kilós kislányok biztosan seggre ültetnének 110 kilós laikus faszikat (monjuk egy izrael utcáin szocializálódott krav maga instruktor lány biztosan). De olyanokat, akik szintén részesültek kiképzésben, tutti hogy nem. De időről időre muszáj egy ilyen szalonidiótáknak szént filmet készíteni.
  • Zolivok #24
    + 1ébként mindenki -
  • Waterhorse #23
    "egy japán anime-ra vagy filmre, ha kislányok öldökölnek benne úgy gondolok, meg úgy is rendezik meg, hogy az még valahol stílusos is legyen és még véletlenül se essél abba a hibába, hogy elhiszed, ez a valóságba is megtörténhet."

    Azért remélem nem minden anime kerül nálad ebbe a skatulyába, így azt veszem ki, h nem de azért megerősítést várok
  • NiGhTM4R3 #22
    Elképesztően unalmas baromságnak tűnik, egy ilyen alsó kategóriás forgatókönyv már Jason Statham (vagy bármelyik másik akciószínésszel) is nagyot égne, nem beszélve egy 14 éves lány főszereplésével. (imdb-n mintha ennyinek írnák, és egy 16 éves lány játssza)
    A Kick/Ass-ban még mosolyogva elment (bár én ott is csóváltam a fejem, hogy lezúzza az egy helyben álló rohamosztagot) de ne vigyük már túlzásba.
  • opeca #21
    Valószínűleg ez volt a probléma, némi kommunikációs hiba.

    Így van, mást értesz te realitáson és mást én. Én a realitást kettébontom, és pl. egy japán anime-ra vagy filmre, ha kislányok öldökölnek benne úgy gondolok, meg úgy is rendezik meg, hogy az még valahol stílusos is legyen és még véletlenül se essél abba a hibába, hogy elhiszed, ez a valóságba is megtörténhet.

    Ezzel szemben ez a trailer arról árulkodik, hogy a rendező meg akar győzni engem, hogy ez akár a valóságban is megtörténhet, vagy ha ezt nem is, realisztikusnak akarja beállítani ezzel a hiperszuper apuka a tundrán fekvőtámasztatja a gyerekét stílussal.

    Mondok egy jó ellenpéldát: Kick / Ass. Na ott legalább olyan volt a forgatókönyv és a rendezés, a körítés, hogy eszedbe nem jutott volna, hogy a kiscsajszi a valóságban is így lerendezne bárkit is, és nem az enyhe vígjátékos beütése miatt, hanem mert tudatosan úgy ábrázolták a karaktereket és az interakciókat, hogy nem éledt fel benned az a frusztráció, hogy na neee, mekkora gagyi ez, hogy itt szétoszt mindenkit...
  • Dynamic #20
    Az a baj, hogy míg pl. Michelle Rodriguez vagy Angelina Jolie hitelesen eljátssza a kemény, badass arcokat, addig a 15 éves bakfis a Komfortos mennyországból már inkább nevetséges.
  • Waterhorse #19
    Én is erről beszéltem, de opeca másképp értelmezte a realitást a filmekben. Ezért beszéltünk el egymás mellett.
  • Waterhorse #18
    A címeket nem azért írtam, h ki kell vesézni, de állítsa bárki is h nem kislányok öldöklés folyik bennük, nem fog meggyőzni.
    Egy műfaji jellegzetesség lemásolásáért nem fog senki pert indítani. Attól h a nagy szemek japán jellegzetesség, még nem fog senki perelni ha meglátja a Donald Kacsát.

    A legjobb kifejezés a fegyverek kislányokra, a japán jellegzetesség, és nem gyártmány, meg találmány, elnézést, hogy félreérthető voltam.
    De nem értem miért akarsz meggyőzni ilyen nagyon a kislányos öldöklésről amikor megjegyezted, teljesen más klisékre gondoltál, és egyetértesz abban is, h ez jellemző az animékre. bevallom én is félreértettelek mert nem fejtetted ki először. Szerintem te is másról beszéltél realitás alatt meg én is.