• Ylmar
    #27
    Az biztos, hogy meg fogom nezni. Az is biztos, nehany jelenetnel vagy vigyorgok, vagy a szemeim forgatom. Napersze: most egyetlen trailer alapjan mondtam velemenyt az egesz filmre (mert mondjuk jelenleg csak ez az egyetlen kis trailerecske erhetö el).
    Vannak olyanok, akik egyes filmeken szertik erezni az "elet szagat", vagy az eletszerüseg szagat, mig mas filmeknel ez nem fontos, illetve mas embereket egyaltalan a mozi erdekel, es a jelenetek, a törtenet valosagalapja egyaltalan nem; nemes egyszerüseggel csak szorakozik. Ki ilyen, ki olyan. Egyik "felekezettel" sincs semmi gond, hiszen ki igy szorakozik, ki ugy. :)
    Szivesen nezek mindenfele filmet. A japan rajzfilm alkotasok (mar amelyik melto erre a titulusra) egy egeszen mas kategoria, nem összevethetö mondjuk a Hanna-val.
    Azok köze tartozom, akiknek kell egy kis "elet szag" a produkcion, akik szeretnek a mozi közben agyalni. Azt gondolom Opeca es visnait is ebbe a kategoriba tartozik. :) Nem mondom, hogy csak a hihetö filmek szorakoztatnak, de pl lefordultam volna a szekröl, ha a Majmok bolygojaban valamelyik makako rozsaszin hartyasszarnyakat növeszt, es elrepül valamerre. Ez szamomra annyira idegen a kepi vilagtol, hogy meghökkenek es egy kicsit ugy maradok. Amig el nem döntöm, hogy sirjak, vagy nevessek.
    A kicsi Hanna nyaktörö mutatvanya, illetve a hozzaallasa a gyilkolashoz majdnem ennyire idegen nekem.
    A törtenetet zsenialisnak tartom, a trailer alapjan a kivitelezest kicsit gyengecskenek. Egyreszt egy kiskamasz "halalossagaval" van problemam. Idösebbek, gyerekekkel foglalkozok szerintem tudjak, hogy mire gondolok. Egy gyerek egyszerüen nem lehet ilyen (Most lehet mondani, hogy persze kivetelek mindig vannak.:) ) Nagyon kivancsi leszek emiatt a föszereplö szineszi alakitasara, a jellemabrazolasara (egyaltalan: milyen jellem lehet, mifele normakkal birhat egy olyan gyerek, aki barmikor, lelkiismeret-furdalas nelkül öl? Mit jelenthetnek szamara az olyan szavak, mint baratsag, szeretet, becsület?).
    A masik dolog, amit visnait is irt elöttem, hogy egy gyermek fizikailag keptelen erre. Keptelen eltörni egy felnött ember nyakat, peldaul. Plane, ha akkora tudasbeli (itt a testkulturalis, küzdösportbeli ismeretekre gondolok) különbseg van kettejük között. Egy közönseges "halando" (mindenki az, muhaha) is reflexböl ellentart a behatasnak, elmozdul, hat meg egy kepzett ember. Akinek sokkal rövidebb a reakcioideje (pl egy veteran katonat nem lehet gegen vagni az utcan ;) egy közönseges civilnek).
    Nem a legjobb ez a trailer. Remelem, a film összessegeben sokkal jobb lesz.

    110 kilos seggre ülteteseröl az a velemenyem, hogy egy kiskamasz nem kepes ra. egy 40 kilos felnött nö esetleg, de egy gyerek semmikepp. A szelsösegeket hagyjuk, miszerint a 110 kilos valojaban egy reszeg lenyugtatozott hajpacni, a gyerek meg egy szuper harcmüvesz, aki shaolinoktol vagy kung-fu mestertöl tanult amiota csak az eszet tudja. Fiziologiai akadalyai vannak; egy gyermek izomzata egeszen egyszerüen nem eleg fejlett. Napersze bizonyosan vannak nagyobb meretü ellenfel hatastalanitasara technikak, de egyreszt nem vagyok sem kung-fu, sem aikido nagymester (mar csak gyakorlo sem), masreszt azok alkalmazasahoz is szüksegeltetik bizonyos foku erökifejtes.

    Visnaittal azert kötekednek: az egy dolog, hogy kepes letenni egy katona akar több ilyen gyereket is lab alol -vajon tenyleg megtenne? ;)