Gyurkity Péter

Itthon is jön az Android Market

Magyarország általában nem szerepel előkelő helyen, ami az online szoftverboltok területét illeti, a Google azonban rászánta magát az első komolyabb bővítésre, így a mobil alkalmazások itthon is elérhetők lesznek.

A hírről az úgynevezett App Store-ok piacára koncentráló Distimo számolt be, amely még újoncnak számít a területen. Eszerint 13 újabb ország csatlakozott azokhoz, amelyekben eddig is elérhetők voltak az Android mobil operációs rendszerre készülő fizetős fejlesztések, a keresőcég pedig hamarosan mind a 48 országban elérhetővé teszi majd azokat - valamilyen formában.

A fizetős alkalmazások eddig Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Hollandiában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, és természetesen az Egyesült Államokban voltak hozzáférhetők. A mostani bővítés révén Argentína, Belgium, Brazília, Finnország, Hong Kong, Izrael, Mexikó, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szingapúr, illetve Dél-Afrika került fel a listára, és szó esett arról is, hogy hamarosan Indiával, Magyarországgal, valamint további államokkal bővül majd a kör. A teljes, 48-as lista azon országokat tünteti fel, amelyekben lehetőségünk van az elkészült fizetős alkalmazások feltöltésére, ám hamarosan a vásárlás és a letöltés is lehetséges lesz ezen országok mindegyikében.

Az elérhetőség korlátozott mivolta gyakorta vált ki kritikát a platformmal kapcsolatban, annak ellenére, hogy a Distimo e hónap elején közölt felmérése szerint az ingyenes megoldások 60 százalékban vannak jelen itt. Ezzel az Android messze lemarad az iPhone App Store mögött, ahol mindössze 29 százalék jut az ingyenes szoftvereknek, ám a bővítés eredményeként a jelenlegi arány jelentős mértékben változhat. Erre komolyan számítani lehet, hiszen a mobil internet egynegyede az Androidé, így a platformnak komoly esélyei vannak a további terjeszkedésre és a vásárlói kör bővítésére.

Elsősorban persze azon nagyok csatlakozása örömteli a külső fejlesztők részére, mint Brazília és India, hiszen így alkalmazásaik jóval nagyobb tábor számára lesznek elérhetők, ez pedig felgyorsíthatja az Android térhódítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #10
    nem a francot nem.
  • zola2000 #9
    Lattam mar 100ks androidos telefonokat, es azt kell mondanom hogy egyaltalan nem iphone gyilkosaK (bar egyikre sincs penzem, 100ezer forintert inkabb laptopot veszek), de a 30-50ks andoroidos telefonok arukhoz kepest tenyleg nagyon jok.
  • freeapro #8
    A teljes, 48-as lista azon országokat tünteti fel, amelyekben lehetőségünk van az elkészült fizetős alkalmazások feltöltésére

    Ez azt jelenti, hogy itthonról is feltölthető fizetős alkalmazás?
  • fergusonpapa #7
    aha persze..

    legujabb 100.000ftos telok nem rosszak. ajánlom a galaxyt vgay valami hzc-s telot.
  • Justil #6
    SGS ftw :)

    jó, persze drága...máramihez képest.
  • Match #5
    Kipróbáltam, a htc legend-en a user manual megnyitása sd kártyáról kevesebb mint 1 mp (226 oldal). Szerintem ezzel nem nagyon lesz gondod.
  • Csörcsike #4
    Egy jó és főleg nagyon gyors telefon engem is érdekelne. Nekem az első szempont az lenne, hogy a pdf gyorsan menjen rajta akkor is ha az adott cucc van vagy 100oldal. Aki tud nekem valamit ajánlani az ne fogja magát vissza. THX.
  • strogg #3
    Végy egy motorola milestone-t cc: 100 körül függetlenül dobozosan, és mellé olyan mobilnetet csomagot/szolgáltatót választasz ami neked tetszik.
    Az androidos telóknál nagyon melegen javaslom a "drágább olcsóbb" szemléletet. Az android tipikusan az a rendszer, amit felső kategóriás gépen érdemes használni, mert akor iphone gyilkos élményt nyújt. Az alatt már előfordulhat, hogy bosszant. (pl: market-ból töltött szaggató program, kis képernyő, stb...)
  • mousee #2
    Zsír.

    Én most akarok venni valami jópofa androidos telót, bár egyelőre fogalmam sincs róla, hogy milyet. Tudtok javasolni nekem egyet? Lényeg, hogy ne legyen lassú, de jó árban legyen, és folyamatos net legyen a csomagban.

    Aki jobban elásta magát a témában, remélem tud adni pár tippet :)

    Előre is köszönöm.
  • Narxis #1
    Le vagytok maradva... a Google Magyarország azt nyilatkozta, hogy nálunk nem lesz még market:

    http://www.hwsw.hu/hirek/45336/google-android-market-alkalmazas-okostelefon.html