Ötvös Tibor

Az EA új játékai

Az Electronic Arts szinte minden évben megrendezi a Summer Showcase elnevezésen futó nyári bemutatóját, ahol az elkövetkező egy évben megjelenő fontosabb címeit mutatja be a közönségnek. Idén számos újdonság is helyet kapott a prezentáción.

De kezdjük azokkal, melyekről már korábban is tudtunk. Az MMA az EA saját ketrecharcos játéka lesz, mely ezúttal pontos megjelenési dátumot is kapott. Az október 19-én debütáló program most először mutatta meg a karrier-módját, melynek lehetőségei és megvalósítása kapcsán elismerően csettintettek a kritikusok. Az MMA csak konzolokra jelenik meg.

A Madden NFL '11-nek csak az iPad és 3DS változatát hozta ki a kiadó. A Shank kapott egy megjelenési dátumot (augusztus 24), a Crysis 2 pedig majd csak az augusztusi GamesComon mutatja meg magát. A Dead Space: Ignition a második rész előzményeit mutatja be és csak letölthető változatban lesz elérhető. Végül pedig új kiegészítőt kap a Sims 3 Late Night címmel, mely év végén jelenik meg. Most pedig lássuk az újdonságokat.



Az EA Sports egyik sikersorozata a Fight Night széria, melynek 2011-es kiadása Champion alcímmel jelenik meg. A fejlesztők elmondása szerint a "játék egyszemélyes kampány módja eddig sportjátékokban nem tapasztalt megoldásokat hoz majd be a műfajba." A Fight Night Champion 65 sportolót kínál majd és egy teljesen megújult harcrendszert vezet be, mely a fejlesztők szerint "a sorozat történetének legfelhasználóbarátibb kezelését kínálja."

A végleges cím bejelentése után az első rövid, de annál hangulatosan teaser is megjelent az Alice: Madness Returns című folytatásból. Az American McGee nevével fémjelzett játék 2011-ben jelenik meg. A második rész története 10 évvel az első rész után játszódik.


Alice még mindig nem volt képes feldolgozni családja elvesztését és a tűz óta eltelt időt egy szanatóriumban töltötte. Ám 10 év után kiengedik egy tapasztalt pszichiáter felügyelete mellett, aki megpróbál segíteni Alicenek feldolgozni a látomásait. Alice ezért a koszos és mocskos Londonból visszatér a "hőn szeretett" Csodaországba.

Bemutatkozott a Spore "sötétebb", borúsabb "folytatása", a Darkspore is, mely stílust is vált. Az új rész egy akció-RPG lesz, melyben 3 osztály és 5 különböző genetikával rendelkező hőstípus közül választhatunk karaktert magunknak. A Darkspore négy fős ko-op módot is tartalmaz majd és 2011 elején jelenik majd meg.


A végére maradt a 38's Studios bemutatkozó címe, a Kingdoms of Amalur: Reckoning, mely 2011 végén jelenik meg PC-re, PS3-ra és X360-ra. A játék egykoron Project Mercury címmel futott és a fejlesztésében az a Ken Rolston is aktívan részt vesz, aki a olyan játékok vezető dizájnere volt, mint az Elder Scrolls III: Morrowind és Oblivion. Ebből gondolom rögtön kiderülhetett, hogy a Kingdoms of Amalur: Reckoning is egy akció-RPG lesz, mely a népszerű író, R.A. Salvatore által megalkotott világban játszódik.

A vizuális megoldásokért a Spawn - Ivadék megálmodója, Todd McFarlane lesz a felelős, szóval erre biztosan nem lehet majd panasz. A teljesen nyitott világgal rendelkező RPG a hamarosan elkezdődő Comic-Conon mutatja meg magát mozgásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #7
    Az EA gusztustalan. Alig-alig gyártanak jó saját terméket (PC-re teszem hozzá). Egy-két régi FIFA/MADDEN és NFS mellett a DK2 és a Dead Space jó, minden más csak középszerű vagy annál is rosszabb. Szinte csak a felvásárolt, beolvasztott csapatok hozzák magukat.
  • snl #6
    a need for speed és a medal of honor is jön "évente". az összes "húzó" nevük folytatás. semmi eredetiség. ez a baj.
  • Loverman #5
    Nem kellene ennyire beszűkültnek lenni az EA-val kapcsolatban, tény hogy a sportjátékait évente adja ki, de csak ez és a Sims miatt ragadt rá az "évente kidobálós" jelző. Az Activision sokkal rosszabb mint az EA. Az aláírásom már ugyanaz évek óta, de nem baj :D az Sg "színvonal" követelte meg... te legalább viszont nagyon eredeti vagy ;)
  • Julius Caesar #4
    Ha az ea csinálja akkor elég nagy sansszal lesz évente kidobálós széria, előbb vagy utóbb (inkább előbb). A többit csak a vicc kedvéért írtam be.

    Az aláírásod meg
  • Loverman #3
    hát, nem igazán. egyrészt a Spore jól fogyott. másrészt ez a Darkspore egy Diablo klón. nem nagyon lenne sok értelme évente 1 részt kiadni rá, inkább a multira építeni mint a diablo a battle.net esetében. az meg hogy lövöldének nevezed, eléggé vicces. sima hack'n'slash
  • Julius Caesar #2
    Ez a darkspore ez ilyen lehetett kb:
    - Főnök, ez a stratégia-szerű-simses-beütésekkel nem jött be!
    - Akkor jön a bevált lövölde, abból akár (ea módra) csinálhatunk évente kiadós gammát!
  • Seth #1
    Végre Alice , első rész örök kedvenc