Ötvös Tibor

Vezet A Boszorkány-hegy

A jelek szerint a Watchmen - Az őrzők nem lép a többi sikeres Zack Snyder film nyomdokába, hiszen már második hetén leesett az első helyről. Ráadásul a hétvége legnagyobb csökkenését produkálta.

Számosítva a tényeket ez annyit jelent, hogy a Watchmen - Az őrzők 67,3%-os visszaesést és 18 milliós bevételt produkálva csak a második helyezett ezen a hétvégén. A képregényfilm Amerikában 86 milliónál tart, míg a világ többi részén mindössze 26,6 milliót szedett össze. Ebből tuti nem lesz 300 milliós bevétel. Ráadásul ebből az összegből még a Foxnak is perkálni kell, szóval a Warner most szívhatja a fogát.


Street Fighter: Legend of Chun-Li

Az élen így a Disney legújabb családi sci-fije, A Boszorkány-hegy áll, mely kerek 25 millióval érdemelte ki eme pozíciót. Sajnos a büdzsét hét lakat alatt őrzik, de valószínű a producerek elégedettek az első eredményekkel. A harmadik helyen kezdett Wes Craven klasszikus horrorjának feldolgozása. Az utolsó ház balra 2009-es változata szépen teljesített, bemutatójának napján még a Watchment is megelőzte. Végül alig lemaradva az ezüstéremről, 14,6 millióval kezdte meg amerikai pályafutását.

Továbbra is érdemes kiemelni az Elrabolva egyszerűen lenyűgöző eredményeit. A múlt héthez képest mindössze 9,3%-ot (!!!) estek vissza a bevételei és jelenleg 126 milliós bevételnél tart. Összesen pedig átlépte a 200 milliós álomhatárt is. És nem titok, hogy alig került többe 20 millió dollárnál az alkotás. Szép volt, Mr. Neeson és Mr. Besson!


Knowing

Érdemes kiemelni az idei év egyik legnagyobb bukását, mely a Street Fighter: The Legend of Chun-Li címet viseli. A Capcom tervei szerint a negyedik játék megjelenése miatti felfokozott érdeklődést elégítették volna ki a mozik vásznain, ám ehhez nem ártott volna egy valódi Street Fighter filmet készíteni. A számok magukért beszélnek: a film jelenleg a 22. helyen áll és összesen keresett eddig 8,1 millió dollárt. Égés, nem is kicsi.

A héten azonban újra lesz miért a mozikba menni. Megérkezik Alex Proyas és Nicolas Cage közös filmje, a Knowing, mely talán visszaszerzi az egykori akciósztár megtépázott hírnevét. Kihívója viszont akad nem is kevés, hiszen itt lesz az erőteljesen Mr. és Mrs. Smith koppintásnak ígérkező Duplicity Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével, A 40 éves szűzben látott Paul Rudd főszereplésével készített I Love You, Man, valamint a számtalan díjat nyert Hunger is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bitbandita #9
    Pont hogy a rajongókat is megosztotta...
  • bitbandita #8
    Azért az amerikai nézőket is rendesen megosztotta a Watchmen. Jól tükrözi ezt, hogy 86milkánál tart eddig, világszerte 26-ot, ráadásul nagyon visszaesett az érdeklődés ami nagyon rossz ómen. Pl a Vasember jóval többet kalapozott össze ennyi idő alatt, és sokáig tartotta is magát a pénztáraknál. Amúgy meg lesz@rom...
  • Wolfi24 #7
    Húú én a Knowing-ot várom, de nagyon. :D
  • Broafka #6
    az a baj, hogy amerikaiaknak egy szuperhős filmet adni, oylan mint kisgyereknek a csokoládét. Mi meg egyenesen menekülünk előle, de nem értem miért :S
  • Hoz_Hun #5
    Viszont az "Elrabolva" nagyon jó film. Azt bátran merem ajánlani.
  • tyuklepes #4
    Pontosan!
    Rajongóként nekem bejött, haveromnak, aki velem nézte, laikusként meg egy kliséhegy ... Kicsit sajnálom az anyagi eredményeit, viszont -gondolom- a DVD-eladások kárpótolni fogják. Én biztosan hozzájárulok!
  • Etinger #3
    Nem mondanám borzalmasan rossznak, inkább csak rálehetne sütni a jelzőt: "Csak fanatikusoknak!"
  • marcee #2
    Én számítottam rá, hogy a Watchmen nagyon vissza fog esni, mert szerintem (és akikkel néztem) borzalmasan rossz film, de ennek ellentmond, hogy az imdb-n meg nagyon jól áll. (jelenleg 8.1-es átlag, majd' 50e szavazattal, #213 hely)
  • winnie #1
    remake-fanatikusok hete volt, a witch mountain és a last house on the left is feldolgozás. nyamm:) (gondolom már mindenki sík ideg, hogy ezeket a filmeket miért kellett feldolgozni.)