Szekeres Viktor

Februári mozis rekord

Ki hitte volna, hogy éppen 2009 februárjában fog megdőlni a rekord, amikor, a korábbi évekkel ellentétben egy gigantikus hype-pal kísért produkció sem került a mozikba. Mégis, a sok film által nyújtott korrekt teljesítmény a "sok kicsi sokat ér"-elv alapján összeadódott és szállította a rekordot.

Amerikában (a nagy válság közepette...) csak februárban 770 millió dollárt költöttek az emberek mozizásra, ami 10%-os növekedést mutat az ugyancsak rekordot szállító 2008-as februárhoz képest. Bár, ha fairek akarunk lenni és az inflációval növelt árakat nézzük, akkor 2009 második hava "csak" holtversenyben első a Passió által megtámogatott 2004-essel és a különleges kiadású Star Wars-os 1997-essel.

A hónap legsikeresebbje, a Titanic óta először egy nem-februári film, a januárban bemutatott Elrabolva (Taken) lett, mely 84,3 millió dollárt termelt a vizsgált időszak alatt. A második helyre a Nem kellesz eléggé (He's Just Not That Into You) jött be 77,2 millió februári dollárral, míg a további helyezettek a Tyler Perry's Madea Goes to Jail (60,9 millió), a Péntek 13. (59,8 millió) és a 3D-vetítésekkel megtámogatott Coraline és a titkos ajtó (59,5 millió).

Csalódásként az Egy boltkóros naplóját (Confessions of a Shopaholic) és a Rózsaszín Párduc 2.-t (The Pink Panther 2) lehet megemlíteni, mindkét film 32 millió dollárt termelt a hónapban, holott utóbbi első része 2006-ban a február legsikeresebb filmje volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #2
    Jaja, a Taken jo film!
  • marcee #1
    A Taken meg is érdemli szerintem a magas nézettséget! Egy kicsit rá is cáfol szerintem a warezolás okolására, mert net-en több mint fél éve elérhető.