Szekeres Viktor

Nálunk is özönlenek az Oscaros filmre

A heti mozis bevételi adatok remekül mutatják, hogy mekkora a hatása az Oscar-díjaknak - a hazai közönség is nagyon szívesen bízza magát az Amerikai Filmakadémia szakembereinek döntésére, ha arról van szó, hogy milyen filmet nézzenek meg.

Az idei Oscar-díjátadó legnagyobb nyertese természetesen a Gettómilliomos volt, nem is csoda, hogy míg a premier hetében 19630-an látták Budapesten, addig a második héten még nőtt is a látogatottság, ahelyett, hogy szokás szerint 35-45%-ot csökkent volna (21418 néző).

Más kérdés, hogy az első helyre ez sem volt elég, hiszen a Nem kellesz eléggé című romantikus film 24395 nézőjének köszönhetően elorozta azt, azonban a hét másik két, Oscarra gyártott premierjéhez képest (Hét élet, Milk) kifejezetten üdítő Danny Boyle filmjének szereplése.

Az említetteken kívül még két újonc mutatkozott be múlt héten: a Véres Valentin 3D 11551, míg a Kutyaszálló 12011 budapestit érdekelt, azonban előbbi a magasabb jegyáraknak köszönhetően, a mindössze 3 mozi ellenére is több bevételt hozott (18,6 millió kontra 12.5 millió forint), ami a heti toplista 3. helyére volt elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Curbuncle #1
    Egyszerűen röhejnek tartom, hogy egy olyan szar film mint ez a Gettómilliomos 8 oscart vigyen haza. Nála mérföldekkel jobb film lett a Benjamin Button különös élete. 3 oscart kapott, de majdnem mindet technikai kategóriában...aki látta a filmet talán egyetért velem, hogy évek óta nem volt ennyire összeszedett, hangulatos, érzelmes, de mégis érdekes majd 3 órás film. Kb 3-5 évente születik ilyen alkotás a tapasztalatom szerint.