Ötvös Tibor

Megbukott a Street Fighter

A box office adatokat böngészve nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a hétvége az idei év eddigi leggyengébb bevételeit hozta. És a várakozásoknak megfelelően a Street Fighter: Legend of Chun-Li is szépen elhasalt.

Az már alapból rossz előjel volt, hogy a Fox egyszerűen nem mutatta be a kritikusoknak a filmet és végül eme megérzésük be is igazolódott. A premierje hétvégéjén ugyanis a folytatás rettentően negatív kritikákat kapott és mindössze 4,6 millió dollárt szedett be - igaz, csak 1136 vászonról. Komolyabb vászonemelés nem várható, szóval pár hét és már DVD-n is magunkhoz szólíthatjuk a cuccot.


Horsemen

Az első helyen továbbra is Tyler Perry vígjátéka, a Madea Goes to Jail áll, mely a színész-rendező karrierjének legsikeresebb alkotása lett. Jelenleg 64,8 milliónál tart és ilyen tempóval akár a 80 milliót is elérheti. A hétvége titkos esélyese, Amerika jelenlegi kedvenc fiúcsapatának koncertfilmje, a Jonas Brothers: The 3D Concert Experience a második lett, ám a hétvége legjobb átlagával. 12,7 milliós bevétel mindössze 1271 vászonról.

Érdemes kiemelni a nyolc Oscarral jutalmazott Gettómilliomost, melyet a díjkiosztó után megdobtak még 699 vászonnal és ezzel 44,9%-os növekedést értek el. A film jelenleg 115 milliónál tart és mindössze 15 millióba került. És ezt a filmet nem vállalta be egyetlen forgalmazó sem. Harrison Ford új drámája, a Crossing Over mindössze kilenc vásznon kapott lehetőséget, ám onnan 8400 dolláros átlaggal távozott. A hétvégére valószínű bejut a legjobb tízbe is.

A héten két film is esélyes az elsőségre, ám valószínű legtöbben a Watchmen - Az örzők című képregényfilmet választják. A thrillerek szerelmesei azonban Dennis Quaid új filmjét, a Horsement is megnézhetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe792 #29
    Amelyik film, sorozat megérdemli ott is végzi. utobbi időből csak 2 sorozatot had említsek. Terminator sorozat és Knight Rider.
  • Subutai #28
    "A film jelenleg 115 milliónál tart és mindössze 15 millióba került. És ezt a filmet nem vállalta be egyetlen forgalmazó sem"

    Most biztos nagy az öröm... :)
  • opeca #27
    Hát szerintme zt nagyon benézted, ugyanis az emberek baromira vevők a gagyira. Ha nem lennének, akkor a filmek, sorozatok 80%-a a süllyesztőben végezné.
  • winnie #26
    ezt mondom, hogy a gyártási költség max 10 millió, tehát rohadt olcsók. csak a marketinget még hozzá lehet venni, ami egy nagy filmnél 60 millió, egy saw-nál 30-40M. azt már nem mindenhol tüntetik fel, hiszen nem szívesen adják ki.

    de például az 1. részhez is hozzá kell venni, hogy legyártották, majd a lionsgate talán 10 millióért megvette a filmet, majd nyomott egy 20 milliós marketinget, tehát nekik jóval többe volt.

    de a lényeg, hogy ritka nagy sikerszéria a fűrész.
  • FoodLFG #25
    Majd letöltöm.
  • pepe792 #24
    Saw 1 gyártási költség: 1,2millió dollár http://boxofficemojo.com/movies/?id=saw.htm
    Saw 2 - 4millió dollár http://boxofficemojo.com/movies/?id=saw2.htm
    Többi rész meg 10millió, valamelyiknél meg nem írnak árat.
  • winnie #23
    10-20 milliós gyártás, 30-40 milliós markeing a fűrész.
  • Paddy #22
    A Street Fighteren nem csodálkozom. Már a plakát alapján bukás szaga volt a cuccnak, csak úgy mint anno a van Damme féle első résznek.
  • Kozma89 #21
    áááá a Fűrész filmek még annyiba se kerülnek
  • Reg5 #20
    A Fűrészek átlag 35 millából készülnek, plusz pár millás marketing(6. résznél össz 60 milla). Az más kérdés, hogy a minőség egyre szarabb...