Gyurkity Péter

Játékra használják az okostelefonokat

Az NPD felmérésre szerint még az okostelefonokat is elsősorban játékra és zenehallgatásra használják, ráadásul többnyire az otthonokban, miközben az üzleti célú felhasználás kevésbé jelentős.

A kutatócég szeptemberben több mint 3 ezer felhasználót kérdezett meg szokásairól, elsősorban a hordozható készülékekre koncentrálva, legyen szó a PlayStation Portable és a Nintendo DS minikonzolokról, a zenelejátszókról, vagy akár az okostelefonokról. Különösen ez utóbbiak adatai bizonyultak érdekesnek, hiszen kiderült, hogy a legtöbben még a kifejezetten üzleti jellegű feladatokra alkalmas megoldásokon is a szórakozási lehetőségeket keresik.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a játékok és a zenehallgatás mindent lenyomna az említett készülékeken - a hívások kezdeményezése és fogadása, valamint a szöveges üzenetekkel történő kommunikáció természetesen még mindig elsődleges funkciónak számít az okostelefonokon. Ennél azonban jóval érdekesebb, hogy a zenehallgatás ugyanolyan népszerűnek bizonyult az eltérő jellegű és célterületű hordozható megoldásokon, a legmagasabb havi letöltési és vásárlási arányokat produkálva. A játékok hasonló népszerűségnek örvendenek, különösen az iPhone esetében, amelyről külön cikkben már korábban beszámoltunk.



Az egyes készülékek korosztálybeli, generációs eloszlása világosan kirajzolódik a kutatásból. A 6-18 évesek elsősorban a hordozható konzolokat részesítik előnyben, a 19 éven felüliek esetében már a zenelejátszók számítanak a legnépszerűbbnek, míg a 35 évnél idősebbek kétharmada már inkább okostelefonokat vásárol. Legalább ilyen érdekes azonban, hogy az említett készülékek hordozható jellege dacára a legtöbben az otthonokban veszik igénybe azok funkcióit, így igazából az itt felsorolt termékek is az asztali megoldásokkal vetekednek a felhasználói idő elrablásának tekintetében.

A három hónappal ezelőtti helyzettel összehasonlítva a többség úgy nyilatkozott, hogy gyakrabban használja hordozható készülékeit - ez különösen az okostelefonok esetében jelentkezett erősen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matumbo #41
    Jól hangzanak . Közben utánanéztem én is, még golfos játék is van rajta. Milyen lehet már?!
  • faubul #40
    Nekem a golyós a kedvencem, amiben a telefon döntögetésével kell eljuttatni a golyót a célba. Vicces.
  • Newborn #39
    Ha minden igaz, akkor van rajta horgászós játék meg darts ami a giroszkóp segítségével tudsz irányítani! Érdekes az elején nagyon nehéz de legalább unalmas órákon leköti az embert, de a villamoson ne nagyon nyomjad mert hülyének fognak nézni!
  • matumbo #38
    Hogy sikerélményt nyújtson . Apropó, milyen alapbeállított játékok vannak az LG KF 750-en?
  • Coldplayer #37
    Hát egyszerűen csak szórakoztató, hogy tényleg olyan mintha te hajingálnád be a botot. Egyébként meg egy csomó horgász csak kifogja a halat majd visszaengedi és nem süti meg és eszi meg. Nagyon sokan csak a nyugi és a csend miatt ülnek ki a vízpartra.
  • analfa #36
    ööö, mi értelme van egy horgászós játéknak? Élőben még oké, kifogod a halat, megsütöd, megeszed, de játékban mi értelme van?
  • Coldplayer #35
    Ez a horgászós játék nagyon komoly. Bár élőben jobb de de én majdnem egy órát szórakoztam el vele.
  • mirakon #34
    Nem létezik, csak egy elvetemült ötlet volt...
  • RozmarGyik #33
    Már van ilyen funkció a telefonokon, nem mindegyiken de egy kettőn igen. Már láttam videót a youtubeon ilyen dolgokról.
  • Coldplayer #32
    Nem értelek. Ilyen most tényleg létezik vagy ez poén akart lenni?