JohnnyCage

A Mitac kiadta a világ első Windows Mobile 2003 alapú telefonját

A tajvani Mitac International hétfőn, a tajpeji Computex 2003 kiállítás nyitónapján jelentette be hivatalosan a Mio 8390-es smartphone készüléket, amely a világ első Windows Mobile 2003 alapú intelligens mobiltelefonja.

A Mio 8390 a Mitac International második Microsoft operációs rendszerre épülő intelligens mobiltelefon készüléke. Az új modell egy 200 MHz-es órajelen működő Intel Dalhart XScale alapú processzorra épül, és a Microsoft Windows Mobile 2003 for Smartphones operációs rendszerét futtatja.

A Computex Taipei 2003 nyitónapján bemutatott mobil egy 65 ezer szín megjelenítésére képes LCD TFT kijelzőt kapott, és 40 többszólamú csengőhangot tartalmaz. Nem maradt ki a telefonból az MMS multimédiás üzenetküldési lehetőség, a Java MIDP 2.0 támogatás, és a VGA felbontásra képes, CMOS technológiára épülő integrált digitális kamera sem. A Mitac új mobiltelefonja Secure Digital (SD) Card kártyákkal bővíthető.

Klikk ide!
Balra a Mio 8380, jobbra az új, kisebb Mio 8390 - Klikk a képre a nagyításhoz

Azt a tajvani gyártó egyelőre nem tudta pontosan megmondani, mikor kerül a boltokba a készülék, mivel a társaság még tárgyalásokat folytat a mobilszolgáltatókkal. A Mitac International volt az első gyártó a piacon, amely smartphone készüléket épített az Intel XScale technológiájára a júniusban kiadott Mio8380-as modellel. A készüléket a társaság Kínában, Hong-Kongban, Tajvanban, és Malájziában hozta forgalomba.

A Mitac közleménye szerint elképzelhető, hogy a társaság egy harmadik intelligens mobiltelefon típust is kiad az idei év vége előtt. A tajvani gyártó a társaság egyik képviselője szerint a Microsoft megoldása mellett alternatív operációs rendszereket is ki szeretne próbálni a szegmensben.

A Mitac az idei évben mintegy 80 ezer smartphone leszállítását tervezi, amelyek kivétel nélkül a társaság kunshani (Jiangsu tartomány, Kína) gyárában készülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • DRONE #26
  yayyyy...ez naggggggggyyyyyyon fáj!!!!!!!!!
 • IrkaBirka #25
  A telefonon nincsen CTRL+ALT+DEl
 • HuAn82 #21
  De okos itt valaki...
 • HuAn82 #20

 • Herds #18
  hé egyik hozzászólásom mért lett törölve?
 • Lion #17
  Annyira sötétek vagytok ahogy kell... fogalamtok nincs hogy mennyi microsoftos (csak kicsivel) elektronikust ezközt használtok... bugyuták...
 • Herds #14
  imádom ezeket a fórumokat, a végére mindig eltér mindenki a tárgytól :)
 • macuser #9
  Hát ez a telefonfagyogatás még viccnek is rosszul hangzik. Eddig volt már pár telefonom, nem meglepő módon mind nokia, és ugyan egyik sem volt high end (80e+) de még sosem fagyott meg. Viszont láttam már a deák téri mozgólépcsőn lebucskázó 5110-est, ami három darabban érkezett (aksi, előlap, telefon), majd összerakás után tökéletesen m?ködött amíg el nem lopták.
 • b #7
  wow, szóval a bűnös java teknológia is helyet kapott benne.

  billgeci újra támad mobil fronton. erősíccsétek meg a keleti sáncokat! ijjászokat a falakra! akarom mondani: a kisördögöt fessétek a falra! :)
 • Kilgore #4
  Hehe, ez volt az elso dolog, ami az eszembe jutott...
  Mostantol kiskepernyos kekhalalt is fogunk latni...

  "
  -Hö, mi van geco?
  -Ááá, semmi, csak dobott a telefonom egy kekhalalt, meg le is fagyott...most inditom ujra...
  "

  Ne ettol mentsem meg az Ur bennunket (Ur nem= BillyBoy)